MENU
Dipa was de eerste gelovige in haar dorp

Dipa was de eerste gelovige in haar dorp

20 mei

Operatie Mobilisatie - Dipa is een tienermeisje uit een afgelegen bergdorp in AziŽ. Vier jaar lang worstelde zij met sterke geestelijk aanvallen die haar bang maakten en bezorgd. Totdat ze in 2015 een evangelisatiepakketje ontving van christenen die langs haar dorp kwamen. Binnen een maand las Dipa alle boekjes uit. Dit veranderde haar leven.

Ze las het verhaal over een Japanse vrouw, Yoneko. De vrouw was invalide, maar had nieuwe hoop en moed gevonden door Jezus. ĎAls zij hoop vind in Jezus, dan wil ik meer weten over wie Hij is.í dacht Dipa. Maar er was niemand die haar meer kon vertellen over deze Jezus.

In 2017 kreeg Dipa van twee OM-medewerkers een audio-bijbel. Zo kon ze meer leren over het goede nieuws van Jezus. Dipa kwam tot geloof. Ze werd onderwezen uit de Bijbel en leerde hoe ze anderen over Jezus kon vertellen.

Doordat Jezus nu in haar leven was, had Dipa geen last meer van de aanvallen. Dorpsgenoten zagen deze verandering in Dipaís leven en wilden ook meer weten over Jezus. Dipa vertelde het hen graag! Vandaag is er een gemeenschap van 22 gelovigen die samenkomen bij Dipa thuis. En dagelijks trekt Dipa eropuit om mensen die nog nooit over Jezus hebben gehoord te vertellen van zijn liefde.

Het OM-team moedigt nieuwe gelovigen aan om een lijst te maken van 20 mensen uit hun eigen omgeving die Jezus nog niet kennen. Samen bidden ze voor deze mensen en delen het goede nieuws met hen. Sinds Dipa haar lijst heeft gemaakt, hebben zeven mensen Jezus leren kennen.

Operatie Mobilisatie
Wij geloven dat het Evangelie van Jezus Christus levens verandert. Wanneer mensen Jezus volgen, heeft dit invloed op de hele omgeving. Daar gaan we voor: veranderde levens, die gemeenschappen veranderen en gemeenschappen die de wereld veranderen! Waar mogelijk werken we samen met de lokale kerk, zodat de impact blijvend is.

Datum: 20 mei 2022
Auteur: Operatie Mobilisatie
Foto: Operatie Mobilisatie
Website: http://www.operatiemobilisatie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: