MENU
Hans Diederix fietst vanaf vandaag voor arme gezinnen in Armenie

Hans Diederix fietst vanaf vandaag voor arme gezinnen in Armenie

24 jun

Hans Diederix (67 jaar) stapt op 24 juni met zijn tent en kookgerei op de fiets voor het goede doel; hij gaat een fietsreis naar ItaliŽ maken. Het goede doel waarvoor Hans fietst is het project Ontwikkelen van bijenteelt bij arme gezinnen van Stichting Mensenkinderen. Door naar ItaliŽ te fietsen wil hij geld inzamelen om arme gezinnen in ArmeniŽ bijenkasten te geven waardoor ze werk en inkomsten hebben.

In de Armeense dorpen Khachardzan en Aghavnavanq in de regio Tavush wonen respectievelijk 106 en 98 vluchtelingengezinnen, waarvan 40% echt straatarm is. Beide dorpen hebben gunstige voorwaarden voor bijenteelt, want ze worden omringd door bossen en velden met veel bloemen. De mensen in deze twee dorpen willen graag bijen gaan houden en een inkomen daaruit halen, maar ze weten niet hoe ze dat moeten doen. Ze hebben niet alleen het geld er niet voor, maar ook niet de benodigde kennis en praktijkervaring om zich met bijenteelt bezig te gaan houden.

Met het door Hans bij elkaar gefietste sponsorbedrag krijgen arme gezinnen in ArmeniŽ een opleiding tot imker en ontvangen daarbij elk 4 bijenkasten inclusief 4 bijenvolken, een beroker en andere benodigdheden. Hiermee bieden we deze arme gezinnen kans op werkgelegenheid en een regelmatige bron van inkomsten. Eťn opleiding voor ťťn gezin inclusief bijenkasten, -volken en spullen kost Ä 572,-.

Hans wil deze mensen vanuit zijn hart voorruit helpen en ze een goede start geven; daarvoor stapt hij op de fiets. Hij fietst vanuit zijn woonplaats Ede in 17 dagen naar Trento in ItaliŽ, een tocht van in totaal 1400 km. Op 17 juli hoopt hij in Trento aan te komen.

Het zou toch geweldig zijn als het Hans lukt om minimaal 20 arme gezinnen blij te maken met een opleiding tot imker? Steun daarom de sympathieke sponsortocht van Hans. Samen maken we er een zoemend succes van!
U kunt Hans steunen door geld over te maken naar: NL87 INGB 0000 0055 35 o.v.v. ĎFietsen voor bijen in ArmeniŽí of via het donatieformulier van Mensenkinderen: www.mensenkinderen.nl

Lees meer over het project bijenteelt van Mensenkinderen: www.mensenkinderen.nl

Informatie over Mensenkinderen
Wanneer mensen in plotselinge nood terecht komen, zet Mensenkinderen alles in het werk om in de noodzakelijke basisbehoeften te voorzien zoals voedsel, een gezonde en veilige plek om te wonen, warmte en kleding. Mensenkinderen is in navolging van Jezus Christus (Mattheus 9: 35-36) bewogen met de allerarmsten in AlbaniŽ, ArmeniŽ en MoldaviŽ en wil hulp bieden door mensen in Nederland bewust te maken van de grote nood en zorgen dat zij betrokken raken bij het werk van Mensenkinderen zodat de allerarmsten gesteund en bemoedigd worden door de Blijde Boodschap en barmhartige daden.

Datum: 24 juni 2022
Auteur: Mensenkinderen - Jolanda Heldoorn
Foto: Mensenkinderen
Website: http://www.mensenkinderen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: