De Raad van State is uiterst kritisch over de voltooid leven wet

Mirjam Bikker (ChristenUnie): “Ga deze weg niet op, begin er niet aan, zou ik indringend willen zeggen tegen mijn collega’s van D66. De Raad van State is uiterst kritisch over de voltooid leven wet. Want de overheid moet altijd kwetsbare mensen beschermen.

De groep mensen waarover het hier gaat is heel wisselend van samenstelling en onderzoek toont aan dat hun doodswens ook wisselt. En heel vaak samenhangt met omstandigheden zoals financiële zorgen, eenzaamheid of veel piekeren. Dat kan weer veranderen door gebeurtenissen in de omgeving. Er is echt alle reden om heel veel werk te maken van het zorgen voor mensen die financieel kwetsbaar zijn. Er is echt alle reden om heel veel werk te maken van het bestrijden van eenzaamheid en werk te maken van betere zorg.

Maar dit wetsvoorstel kiest een andere route, het laat de overheid hulp bieden bij zelfdoding door gezonde mensen. Dat vindt de ChristenUnie altijd al een onbegaanbare weg. Het advies van de Raad van State onderstreept nog maar eens dat de gevolgen groot zijn. De waarde van het leven – ook dat van onze ouderen – moet ook uit onze wetgeving blijven spreken. Laten we daarom samen onze schouders zetten onder een samenleving waarin ouderen zich welkom, gezien en gewaardeerd weten. Zodat ze waardig oud kunnen worden, met waar nodig liefdevolle en passende zorg.”

Christenunie – Mirjam Bikker
Christenunie – Anne Paul Roukema
20-05-2022
Samenleving
https://www.christenunie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies