MENU
HVC ontvangt meer giften dan in de jaren voor corona

HVC ontvangt meer giften dan in de jaren voor corona

26 mei

Voor het tweede jaar op rij ontving Stichting HVC (Hulp Vervolgde Christenen) in 2021 opvallend meer giften dan in de jaren vóór de coronacrisis. De totale inkomsten van de stichting in 2021 bedroegen € 2.100.017,-. HVC-directeur Jan Dirk van Nifterik: “De steun voor vervolgde christenen in 2021 is hartverwarmend om te zien. Wij voelen de verantwoordelijkheid om de ontvangen middelen zuinig en concreet te besteden. En dat is gelukt!”

De stichting zette 91,2% van alle bestedingen in voor de doelstellingen. Het boekjaar 2021 sluit HVC af met een positief organisatieresultaat à € 311.115,-, waarvan een groot deel in het volgende jaar aan hulpprojecten wordt uitgegeven. HVC vraagt om gebed om een zegen over alle inspanningen.

Hulp tijdens coronacrisis
In het Jaarverslag 2021 licht HVC toe hoe het de giften heeft omgezet in steun aan de vervolgde kerk. De bestedingen aan de doelstelling zijn onder te verdelen in 83,4% van de inkomsten voor concrete hulp in het buitenland en 7,8% voor bewustwording onder christenen in Nederland. De coronacrisis was van grote invloed op het bepalen van de noodzakelijke hulp. De gevolgen van de coronacrisis waren net als in 2020 groot voor vervolgde christenen. In 2021 kon HVC hen helpen met ruim 9.000 voedselpakketten (een maand voedsel voor een gezin) en 16 gezinnen ontvingen hulp bij het opzetten van een minionderneming zodat ze in hun eigen inkomen kunnen voorzien.

Hulp en evangelisatie
De hulp aan christenen die vanwege hun geloof worden vervolgd stopte niet tijdens coronacrisis. HVC kon onder meer 4 families rechtsbijstand bieden, 120 oorlogsslachtoffers traumazorg aanbieden, 704 kinderen opvangen en 1.230 kinderen op drie christelijke scholen ondersteunen. Van Nifterik “Vervolgde christenen zijn vaak bijzonder gedreven om het Evangelie te delen met hun buren en omgeving. Bij HVC gaat daarom praktische hulp hand in hand met het delen van het Evangelie.” Voor 12 evangelisatieteams en 76 lokale evangelisten bood HVC steun en er werden meer dan 21.000 Bijbels, ca. 2 miljoen evangelisatiebrochures en meer dan 3.000 kinderboeken verspreid.

Waardevolle giften
Van Nifterik: “We leven in het besef dat achter elke euro een verhaal schuilt. Elke gift die wij mochten ontvangen is waardevol. In gedachten zie ik het jongetje dat zijn verjaardagsgeld aan HVC gaf. Het meisje dat geld inzamelde met klusjes doen. De trouwe donateurs. De families die maandelijks een evangelist of kind ondersteunden en de vrijwilliger die een verkoopactie hield. De ondernemer die de winst deelde, de leerkracht die zijn klas mobiliseerde en de diaconie die klaarstond voor christenen in nood. En zo zou ik door kunnen gaan… één voor één betrokken gevers! Dank u wel voor uw trouwe steun!”

Bondgenoot van vervolgde christenen
HVC bestaat uit meer dan 140 vrijwilligers en een klein coördinerend team. De stichting wil als bondgenoot naast vervolgde christenen staan en hen ondersteunen waar nodig. In 15 projectlanden biedt het hulp aan hen die lijden door geloofsvervolging, aan evangelisten die het Woord verspreiden ondanks tegenstand en aan de kinderen van de vervolgde Kerk.

Datum: 26 mei 2022
Auteur: HVC - Maarten Boeve
Foto: HVC
Website: http://www.stichtinghvc.nl/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: