MENU
Youth for Christ start Hope Movement: Laat maar waaien

Youth for Christ start Hope Movement: Laat maar waaien

30 mei

Na een tijd van verwijdering, is het weer tijd om ons met elkaar te verbinden. Dat kan best ingewikkeld en een beetje awkward zijn. Want hoe maak je ook alweer écht contact? Youth for Christ helpt met een originele campagne, de Hope Movement. Met een waaier van challenges moedigt de jongerenorganisatie mensen aan om in grote en kleine daden hoop te laten waaien.Hoop brengen
Directeur Bram Rebergen: “Youth for Christ doet niets liever dan hoop brengen. In de eerste plaats aan de jongeren die wij opzoeken op straten en schoolpleinen, in buurtcentra en kerken in heel Nederland. Jongeren die zoekende zijn of het thuis moeilijk hebben. Die zich na twee jaar corona eenzaam of somber voelen. We zien hun worstelingen elke dag en merken echt nog een mentale nasleep van de coronaperiode bij hen. We willen ook hoop brengen aan elkaar, aan alle mensen die we tegenkomen, waar dan ook. En wij geloven dat je hoop kunt verspreiden door te delen. Bijvoorbeeld door het delen van je (geloofs)verhaal, van die glimlach naar iemand in het voorbijgaan, van je hart wanneer je voor iemand bidt.”

Gratis waaier
Met de Hope Movement daagt Youth for Christ mensen uit om dat wat hoop geeft, concreet te delen. En op die manier Jezus’ liefde te laten zien. Zodat de Geest gaat waaien, en steeds meer mensen bereikt! Om het makkelijk te maken, is er een gratis waaier ontwikkeld met haalbare challenges die helpen om in kleine daden de beweging van hoop te voeden. Deze challenges kunnen bijvoorbeeld uitgevoerd worden in het gezin, vrienden, online, in de kerk, met de kring of jeugdgroep.

Over Youth for Christ
Youth for Christ Nederland is onderdeel van YfC international, dat actief is in meer dan 100 landen. De Hope Movement is gestart in Australië, waar de beweging als een inktvlek uitspreidde en in diverse landen mensen zijn gestart met het delen van hun hoopvolle geloofsverhaal.

Laat het waaien!
Ook ontdekken hoe je hoop brengt? Doe mee aan de Hope Movement! Vraag de gratis waaier vol bemoedigende challenges aan op www.hopemovement.nl en kies een uitdaging die bij je past.

Datum: 30 mei 2022
Auteur: Youth for Christ - Charlotte Jordaan
Foto: © Ditta van Gent
Website: http://www.hopemovement.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

Meer nieuws: