MENU
Leerlingen Guido zamelen ruim 27500 euro in voor Oeganda

Leerlingen Guido zamelen ruim 27500 euro in voor Oeganda

04 jun

Afgelopen weken kwamen de eersteklassers van GSG Guido in Amersfoort enthousiast in actie voor partner-kerken in Oeganda. Tijdens de jaarlijkse Maak Meer Marathon deden ze allerlei sponsoracties, zoals bakken, 24 uur online schaken en een veiling organiseren. Met deze acties haalden de ruim 230 eerstejaars havo/vwo maar liefst € 27.610 op. Het geld is bestemd voor de Presbyterian Church (PCU) in Oeganda, die door mission-organisatie Verre Naasten wordt ondersteund, samen met support-kerken uit de provincie Utrecht.

De onthulling van de opbrengst gebeurde tijdens een feestelijke sluitingsdag op vrijdag 3 juni. Africa United verzorgde deze dag verschillende Afrikaanse workshops, zoals djembé, dansworkshops Sabar en Mbalax, Afrikaanse sieraden maken en Trommel met rommel. Lisette Vossebelt, medewerker Communicatie & Fondsenwerving bij Verre Naasten, was bij de afsluiting aanwezig en nam de cheque in ontvangst.

“Geweldig om te zien dat leerlingen zich creatief en enthousiast inzetten en aan het werk zijn gegaan voor hun geloofsgenoten in Oeganda, met een geweldig bedrag als eindresultaat. De leerlingen komen echt in beweging en dat is bijzonder om mee te maken.’’

Creatieve acties
De actie startte op maandag 11 april. Toen vertelden leerlingen die eerder het project in Oeganda mochten bezoeken in een filmpje over hun belevenissen daar en het project waarvoor de leerlingen dit jaar in actie komen. Gelijk de eerste dag werd er al ruim € 1.500 opgehaald. Dit gebeurde via allerlei sportieve, creatieve en culinaire acties die de leerlingen bedachten.

Lisette: “Het lijkt wel of de leerlingen elk jaar creatiever worden om geld op te halen. Mooi om te zien hoe de jongeren hun talenten inzetten en hiermee geld inzamelen voor de kerken in Oeganda. Eén van de acties die er dit jaar uitsprong, was die van Elnathan Hennipman. Hij organiseerde een online schaaktoernooi en wist zo maar liefst € 2.350 op te halen! Een andere creatieve actie was die van Jasmijn, Iris, Suze en Noor. Zij organiseerden een (online) veiling. Zo veilden ze een fotoshoot, schoonheidsbehandeling, laptoptas en andere mooie producten en diensten.

Samen haalden ze zo ruim € 2.100 op. Echt, een geweldige prestatie! En dat niet alleen van deze leerlingen, maar van al die leerlingen die meededen. Met deze opbrengst kunnen we de PCU-kerken in Oeganda ondersteunen bij hun mooie mission- werk. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een jeugdkamp georganiseerd, krijgen jongeren praktische trainingen en krijgen vrouwen wat geld om een eigen bedrijfje te starten.”

Geloof delen wereldwijd
De Presbyterian Church of Uganda (PCU) wordt door Verre Naasten ondersteund, samen met Nederlandse support-kerken in de provincie Utrecht (Utrecht Mission). Verre Naasten is een landelijke mission-organisatie die kerken in Nederland ondersteunt bij de uitvoering van hun mission-werk in binnen- en buitenland. De missie is: geloof delen wereldwijd! 2 op de 3 mensen wereldwijd kennen Jezus niet als hun Verlosser. Daarom ondersteunt Verre Naasten, samen met support-kerken in Nederland, partner-kerken in binnen- en buitenland die daar volop mee bezig zijn.

Datum: 4 juni 2022
Auteur: Verre Naasten - Dion van den Boom
Foto: Verre Naasten
Website: http://www.verrenaasten.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: