MENU
Irak neemt wet aan die strenge straffen zet op het nastreven van vrede met Israel

Irak neemt wet aan die strenge straffen zet op het nastreven van vrede met Israel

04 jun

Juist nu steeds meer Arabische landen vriendschappelijke banden aanknopen met Israël, heeft Irak een wet aangenomen waarin een verbod is vastgelegd op het nastreven van vrede met Israël. Wie dat toch doet, kan daarvoor de doodstraf krijgen.

De SGP heeft hierover, samen met de PVV, vragen gesteld aan de regering. Beide partijen willen van minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken weten hoe die wet er precies uitziet. En als de berichtend daarover waar zijn, pleiten SGP en PVV voor sanctiemaatregelen tegen Irak.

De Kamerleden Van der Staaij (SGP) en De Roon (PVV) willen dat Nederland in EU- en VN-verband krachtig protest zal aantekenen bij de Iraakse regering. Van der Staaij: “Deze wet is in flagrante strijd met het Handvest van de VN en alle andere mensenrechtenverdragen. Alleen dát al rechtvaardigt een scherpe internationale reactie.”

SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij en PVV-Kamerlid Raymond de Roon aan minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken stelden schriftelijke vragen van over het bericht “Iraq passes law to criminalise relations with Israel”.

Datum: 4 juni 2022
Auteur: SGP - Kees van der Staaij
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.sgp.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: