MENU
Kamer wil einde aan drugstoerisme

Kamer wil einde aan drugstoerisme

21 jun

Er moet een plan komen om drugstoerisme in Nederland aan banden te leggen. Een voorstel van ChristenUnie en CDA hiervoor werd door een Kamermeerderheid aangenomen. ChristenUnie-Kamerlid Mirjam Bikker: “Drugstoeristen zorgen voor enorm veel overlast in onze hoofdstad en in grensgebieden. En daarmee houden ze ook het verdienmodel van criminelen in stand. Het is een kansloze vorm van toerisme die ons als samenleving heel veel kost en heel weinig oplevert.”

In de motie vragen de twee partijen om met de luchtvaart, gemeenten en de toerismesector tot een plan van aanpak te komen. Mirjam Bikker: “Een stad als Amsterdam kan dit niet alleen. Daar is de minister voor nodig. Perk de budgetvluchten in van Britse vrijgezellenfeesten, verkoop geen wiet meer aan toeristen en stop met adverteren voor Amsterdam als drugsparadijs.
Dat komt de leefbaarheid in Amsterdam ten goede, doorkruist het verdienmodel van drugscriminelen én zorgt voor een vermindering van vluchten van en naar Schiphol. Ik verwacht stevige afspraken van het kabinet met de branches en een steun in de rug van gemeenten die het verdienmodel van de zware drugscriminaliteit een slag toe willen brengen.”

Datum: 21 juni 2022
Auteur: Christenunie - Anne-Saar Kunz
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: