De Bijbeltuin vertelt het verbazingwekkende verhaal van Gods liefde

The Good Shepherd Eifelhaus in Duitsland (in de Eifel) vierde afgelopen weekend de opening van hun Bijbeltuin. Familie Heng, de initiatiefnemers, willen met deze Bijbeltuin mensen uit de buurt verbinden, om samen met het Eifelhaus een plaats van rust te bieden. En ze gebruiken de tuin om het evangelie uit te leggen.

De verbindende werking van de tuin hebben ze afgelopen weekend al een beetje kunnen ervaren. Mensen vanuit Duitse, Nederlandse & Chinese kerken werkten samen en bezoekers vanuit allerlei verschillende achtergronden kwamen de tuin bekijken. Je merkte de verbinding ook tussen verschillende culturen: de live muziek wisselde van een Duitse praiseband en Chinese muziek naar Nederlandse popnummers.

Rust

Dat het een plaats van rust is geworden, is goed voor te stellen. De groene tuin ligt aan de rand van het dorpje dichtbij een mooi wandelgebied met bos, glooiende heuvels en prachtige uitzichten. Je bent hier in de buitenlucht en in een rustige omgeving. Het plattelandsleven met zijn uitgestrekte weiden, velden, bossen, vogels en dieren nodigen je uit om meer van de Schepper te ontdekken.

Tuin met een boodschap

In de tuin, die vol met uitbeeldingen vanuit de bijbel staat, wordt het evangelie op een laagdrempelige manier verteld: zo heb je in de tuin een donker dal, het huis van de pottenbakker, het graf van Jezus en meer. Er zijn in de tuin drie routes die je kunt volgen en waar je een verhaal uit de Bijbel te horen krijgt.

Zelf ervaren

Dick van Scharrenburg, het creatieve brein achter de tuin: “Als je, naast een verhaal horen, het verhaal ook echt voor je ziet en er zelf aan mee kunt doen, dan komt het extra bij je binnen. Als de kinderen bijvoorbeeld door ‘het donkere dal’ (een gangetje waar helemaal geen licht binnenkomt) lopen, ervaren ze het echt zelf.”

Kinderen

Kinderen kunnen als herder verkleed op zoek naar de schapen in de tuin terwijl ze langs de teksten van Psalm 23 lopen. Of ze volgen het verhaal van Noach aan de hand van de kleuren van de regenboog of lopen langs de ‘Ik ben’-teksten via de kijkhuisjes.

Verbazingwekkend verhaal

Dit Gasthuis, The Good Shepherd Eifel, wordt al een aantal jaren gerund door de Nederlandse familie Heng: “Met de Bijbeltuin willen we mensen het verbazingwekkende verhaal van Gods liefde, genade en redding laten zien”.

Familie Heng: “Wij zijn een christelijk gezin, wonen in de buurt van Amsterdam (NL) en hebben dit huis voorbereid om mensen de gelegenheid te bieden om te ontspannen en op te frissen. Ons gebed is dat dit huis voor veel mensen een zegen zal zijn. Jezus is de Goede Herder die ons leven overvloedig en eeuwig verrijkt. We willen Zijn zegeningen met u delen.”

Laat je fascineren door het idyllische en rustieke landschap van de Eifel, dat vlakbij de Duits-Belgische en Luxemburgse grens ligt. Deze tuin is te vinden aan de Hauptstraße 4 in Auw bei Prüm/Schlausenbach. Meer informatie is te lezen op: www.goodshepherdeifel.com

Redactie Christelijknieuws – Judith Klaassen
Familie Heng
Web: www.goodshepherdeifel.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies