MENU
In niets bezorgd

In niets bezorgd

18 dec

Column – Ga d’r maar aan staan. De opdracht/oproep in Filippenzen 4 vers 6 is om in niets bezorgd te zijn. Is dit geen onmogelijke opgave, zeker heden ten dage? Als ik met mensen spreek hoor ik in de afgelopen dagen vooral veel onrust doorkinken. Wat moeten we met deze oproep?

Het hele vers
Laat ik eerst even het hele bijbelvers citeren. “Weest in niets bezorgd, maar laat in alles, door gebed en smeking met dankzegging, uw verlangens bekend worden bij God. En de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, zal uw harten en uw gedachten bewaren in Christus Jezus.”

Alles bekendmaken aan God
Daar begint het mee. In ons gebed God alles vertellen wat ons bezighoudt. Niet alleen de grote dingen waar we ons zorgen over maken. Nee, alles. Ook die ‘kleine vossen die de wijngaard bederven’. Natuurlijk heeft God hier al weet van. Maar het oefent ons in het vertrouwelijk omgaan met God.

Met dankzegging
Laten we dat vooral niet vergeten God te danken. Heb je hier moeite mee? Mag ik je dan een tip geven. Zorg er voor dat je wat bekende korte liederen bij de hand hebt die je (inwendig) kunt zingen. Bij deze een suggestie: “Loof de Heere, mijn ziel. Loof de Heere, mijn ziel. En alles wat in mij is Zijn heilige Naam!” Het (inwendig) zingen van dit lied kan je keer op keer herhalen en mist zijn uitwerking niet. Paulus en Silas baden en zongen ook in de kerker van Filippi. (Handelingen 16 vers 25)

De vrede van God
Een gelovige mag door het geloof vrede hebben met God (Romeinen 5 vers 1). Maar er is ook een vrede van God. En die kan worden ervaren in een wereld die bol staat van onrust. Dat is het voorrecht van een christen. Nadat hij alles wat hem/haar bezighoudt in de handen van God heeft gelegd komt God naar hem/haar toe en geeft Zijn vrede. Ook nu. Uit eigen ervaring weet ik dat dit geen eenmalige zaak is. Het is keer op keer op weg gaan naar onze God en Hem vertellen wat ons bezighoudt en ons vertrouwen in Hem blijven uitspreken.

Alle verstand te boven
Kan je dit verklaren, beredeneren, wetenschappelijk bewijzen? Nee. Het is een stil en diep ervaren van het kind van God. De ongelovige noemt dit misschien psychologiseren. De gelovige weet beter. Het is de werking van Gods Geest in zijn/haar hart die het verstand te boven gaat. Christus Jezus wordt hem/haar nabij gebracht. Hij/zij schuilt aan het Vaderhart van God terwijl het in de wereld stormt.

Ga je met mij mee op weg naar deze veilige plek?

Willem van Leiden


Van de auteur verscheen het boek:
Dan wil ik wel naar de hemel!

Deze columns zijn in 2022 gepubliceerd op de website Christelijknieuws.nl onder het pseudoniem van Willem van Leiden.
ISBN 978-94-91888-10-6,
144 pagina's, gebonden,
prijs € 19,50

Verkrijgbaar in de webshop: www.erismeer.nl

Datum: 18 december 2022
Auteur: Willem van Leiden
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christelijknieuws.nl/willemvanleiden

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

5 februari 2023 De Weg de Waarheid en het Leven
5 februari 2023 Als het begint te wringen
29 januari 2023 Gevonden
22 januari 2023 Veiligheid
22 januari 2023 Ik weet het

Meer nieuws:

Gevonden
29 jan

Gevonden meer

Collecte
13 jan

Collecte meer