Mooie actie van de Nassauschool in Gouda voor HVC

De leerlingen van de Graaf Jan van Nassauschool in Gouda voerden begin 2022 met hart en ziel actie voor Stichting HVC. Samen haalden ze maar liefst € 42.416,85 op!

De medewerkers van HVC werden stil van de inzet van de Goudse jongens en meisjes. Bovenbouwleerlingen verkochten stroopwafels, pepermunt en HVC-kaarten. De onderbouwleerlingen wisten met allerlei klusjes geld op te halen. Lokale bedrijven droegen ook hun steentje bij. Met al hun activiteiten brachten de leerlingen het grote bedrag van € 42.416,85 bij elkaar. De opbrengst gaat naar christelijk onderwijs in Pakistan. Zo helpen kinderen uit Gouda leeftijdsgenootjes die ruim 7.000 kilometer verderop wonen.

Stroopwafelbakker

Niet alleen de leerlingen hebben hard gewerkt voor dit resultaat. Ook de Goudse stroopwafelbakker zette zijn beste beentje voor. Er werden zóveel stroopwafels besteld dat de bakker eens een nacht heeft moeten doorwerken om aan de vraag te voldoen. En onze HVC-voorlichter maakte heel wat ritjes naar Gouda om de voorraad pepermunt en kaarten aan te vullen.

Heel Nederland

Het bleef niet bij Gouda. Onze HVC-voorlichter doorkruist heel Nederland: hij gaat van Drachten tot Middelharnis en van Ochten tot Staphorst. Alleen in het eerste halfjaar van 2022 al werden er meer dan tachtig gastlessen gegeven op tientallen scholen voor basis- en voorgezet onderwijs. Een deel van deze scholen voerde actie voor vervolgde christenen.

Over HVC

Onze diepste drijfveer is het geloof in het Woord van God. Dit Woord vertelt ons dat wie geloven verdrukking zullen lijden in de wereld. Wij voelen ons verbonden met wie lijden vanwege hun geloof in God. Dit zijn onze broeders en zusters. In het Bijbelboek 2 Timotheus staat in hoofdstuk 4 vers 5 onze kernopdracht: “Maar gij, wees wakker in alles, lijd verdrukkingen; doe het werk van een evangelist; maak dat men van uw dienst ten volle verzekerd zij.”

Het werk en leven van Richard Wurmbrand (1909-2001) is daarbij een grote inspiratiebron. De Roemeense predikant bracht tijdens het communisme veertien jaren door in gevangenschap omwille van zijn geloof. Zijn bezieling om het Evangelie van Jezus Christus te delen en zijn tomeloze inzet voor broeders en zusters in verdrukking, vormen de basis van het werk van HVC.

HVC – Wout Schinkel
HVC
31-08-2022
Hulpverlening
https://www.stichtinghvc.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies