MENU
Bible League hoopt 4000 Bijbels te verspreiden in een gesloten land in Azie

Bible League hoopt 4000 Bijbels te verspreiden in een gesloten land in Azie

03 okt

In een gesloten land (wegens veiligheidsredenen noemen we niet de naam van het land) in Azi wil Bible League een nieuw project gaan starten. Bible League wil via Project Filippus kerken en christenen in dat land helpen Gods Woord te verspreiden. Ondanks dat er sprake is van onderdrukking en op godslastering de doodstraf staat, willen christenen niets liever dan Gods liefde verspreiden in hun omgeving. Om dit project op te starten willen wij 4.000 Bijbels en studiematerialen aanschaffen en lokale christenen trainen om Project Filippus uit te voeren. Help je mee?

Want ik ben ervan overtuigd dat noch dood, noch leven, noch engelen, noch overheden, noch krachten, noch tegenwoordige, noch toekomstige dingen, noch hoogte, noch diepte, noch enig ander schepsel ons zal kunnen scheiden van de liefde van God in Christus Jezus, onze Heere. Romeinen 8:38-39

Wonderlijke bekeringen ondanks geweld
De kans dat iemand in dit gesloten land in Azi zomaar in aanraking komt met het Evangelie is zeer klein. In dit land is er vaak geweld tegen andersdenkenden. Toch gebeuren er, dankzij Gods Woord, wonderlijke bekeringen. Daar kan pastor Nadeem van getuigen:

Onlangs reisde ik door het gesloten land en stopte bij een restaurant. Het was zo druk dat ik een tafel moest delen met een andere klant. Het was een man, Omar, die net terugkwam van zijn vaders begrafenis. Hij was duidelijk moedeloos.

Met tranen in zijn ogen zegt Omar hoeveel zijn vader van hem hield en dat die liefde nu zomaar verdwenen is. Dan neemt pastor Nadeem een dapper besluit: in het volle restaurant vertelt hij Omar over de onwankelbare liefde van God die zelfs de dood niet kan wegnemen (Romeinen 8:38-39).

We spraken meer dan een uur over Jezus Christus. Aan het einde van het gesprek bood ik Omar mijn eigen Bijbel aan. Hij nam het aan en kuste deze met respect. We namen afscheid en beloofden contact te houden.
En Bijbel plantte geloof in de harten van negen mensen

Na een paar dagen krijgt Nadeem een telefoontje van Omar: hij wil graag meer over Jezus leren. Omar verblijft drie dagen bij Nadeem en de Heere opent zijn hart om Christus te ontvangen als zijn persoonlijke Verlosser. Vlak daarna geeft Omars hele familie vrouw en zeven volwassen kinderen ook hun leven aan de Heere Jezus.
Die ene Bijbel plantte geloof in de harten van negen mensen! We hebben goed toegeruste christenen nodig die Bijbels en het Evangelie doorgeven in dit gesloten land in Azi!

Help je mee?
We willen kerken en christenen in het gesloten land in Azi helpen om het Evangelie te verspreiden door Project Filippus. Lokale christenen worden getraind om Bijbelstudies te leiden, en deelnemers leren op hun beurt het Evangelie kennen en verder verspreiden. Als afsluiting van het programma krijgen ze een eigen Bijbel. We willen 4.000 Bijbels en Bijbels en studiematerialen aanschaffen. Help je mee om dit nieuwe project op te starten?
Ik help mee aan 4.000 Bijbels voor het gesloten land in Azi: Bible League

Missie
Bible League ondersteunt wereldwijd lokale hulpbehoevende kerken door te voorzien in Bijbels, studiemateriaal en training zodat mensenlevens veranderen door Gods Woord.

Al meer dan 75 jaar helpt Bible League mensen om Gods Woord te lezen en begrijpen. Vandaag de dag werkt Bible League in zes regios: Afrika, Azi, Europa, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Noord-Amerika. Bible League ondersteunt kerken met Bijbels en programmas, zodat zij mensen kunnen bereiken met Gods Woord.

Naast Project Filippus, het programma waarmee gelovigen anderen helpen de Bijbel te lezen en te begrijpen, biedt Bible League een Alfabetiseringsprogramma aan en een Gemeentestichter Training. Met het alfabetiseringsprogramma leren mensen lezen en schrijven aan de hand van de Bijbel. De Gemeentestichter Training stelt deelnemers in staat om nieuwe kerken te stichten op plekken waar nog geen kerk is, om gelovigen zo de mogelijkheid te geven om naar de kerk te gaan. Het is ons verlangen dat mensen tot geloof in Jezus Christus komen.

Bij Bible League kunnen we geen mensen tot geloof brengen, dat doet God Zelf door Zijn Woord en Geest. Maar we kunnen wel zorgen dat zoveel mogelijk mensen bereikt worden met het Woord van God.

Datum: 3 oktober 2022
Auteur: Bible League
Foto: Bible League
Website: http://www.bibleleague.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: