Evolutiebioloog Ruben Jorritsma geeft lezing in Deventer

Deventer Denkt nodigt u 28 september uit voor een interessante avond over het onderwerp: evolutie of ontwerp? Spreker: evolutiebioloog Ruben Jorritsma. Onderwerp: Waar komen we vandaan?

Het antwoord op die vraag kan grote consequenties hebben voor hoe je in het leven staat. De meeste wetenschappers geloven in de evolutietheorie. En dat is niet voor niets: overeenkomsten tussen soorten lijken er duidelijk op te wijzen dat ze afstammen van een gemeenschappelijke voorouder. En fossielen schijnen aan te tonen dat het leven over miljoenen jaren langzaam is ontwikkeld.

Maar er zijn ook tegenargumenten: natuurlijke selectie is een traag en inefficiënt proces en is niet in staat het ingenieuze ontwerp van de cel te verklaren. Zijn we dan misschien toch geschapen door een intelligente Ontwerper?

In deze lezing bespreekt evolutiebioloog Ruben Jorritsma de argumenten voor én tegen evolutie.

Ruben Jorritsma heeft evolutiebiologie gestudeerd aan Wageningen Universiteit.

Tijd

De avond duurt van 20:00 – 21:30 uur. De locatie gaat open om 19:30 uur en de lezing start om 20:00 uur. Na afloop van het praatje is er ruime gelegenheid voor het vraag- en antwoordgedeelte met de spreker.

Locatie

De gymzaal van Evangelisch Kindcentrum De Olijfboom. Enkdwarsstraat 2, 7413 TV Deventer. 10 minuten lopen vanaf het treinstation Deventer Centraal.

Parkeren

Je kunt onder andere bij de volgende locaties gratis parkeren.

1. Schurenstraat (bij Centrum voor Gezondheid Hoge Hond)

2. Schurenstraat 8 (achter het gebouw van het Apostolisch Genootschap)

Kosten

Toegang is gratis, wel is er een collecte om de onkosten te dekken.

Aanmelden voor deze avond is niet nodig.

Deventer Denkt
Videostil – Deventer Denkt
15-09-2022
Onderwijs
https://www.deventerdenkt.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies