MENU
Evangelische Hogeschool organiseert symposium: Een toekomst voor jongeren

Evangelische Hogeschool organiseert symposium: Een toekomst voor jongeren

26 okt

Een toekomst voor jongeren! Met dit thema organiseert de Evangelische Hogeschool op 3 november een symposium dat hoop en perspectief biedt. Al 45 jaar staat de EH voor het vormen van jonge mensen om vanuit een persoonlijke relatie met God van betekenis te zijn in onze maatschappij. Hoe kan de EH anno 2022 relevant zijn? Het symposium is onderdeel van het afscheid van de directeur van de EH, Els van Dijk. Zij is zelf één van de drie sprekers. De Andere sprekers zijn Evert Jan Ouweneel en Robert Doornenbal.

Evert Jan Ouweneel: “De veelheid van wat er allemaal speelt op mondiaal, landelijk en persoonlijk niveau, maakt dat mensen ronddobberen in betekenisloosheid in een tijd die vraagt om duidelijkheid en keuzes. Het lijkt wel of we spiritueel sprakeloos zijn geworden. Wat kunnen we hier mee?”

Robert Doornenbal: “Waarom stelt iedereen zich deze vraag: ‘Waarom ben ik voortdurend met mezelf bezig?’. Ik denk dat dit onder andere het effect is van een waardensysteem dat we als vanzelf inademen. Je moet jezelf vermarkten, de meest authentieke en originele versie van jezelf zijn, is de (ondraaglijke) claim. Daar wil ik met jou over nadenken.”

Els van Dijk: “Hoe dobberen we niet in betekenisloosheid? Of hoe gaan we niet gebukt onder een claim die niet alleen onze draagkracht te boven gaat, maar voorbijgaat aan de kern van ons menszijn? In ieder geval niet door de weg van terugtrekken in je eigen bubbel (cocooning), maar door vanuit het thuis zijn bij God betekenisvol te leven en met hoop naar de toekomst te kijken. Ik kijk uit naar je komst.”
Het symposium start donderdag 3 november om 14.30 uur in Kruispunt Vathorst, Terschellingkade 22 Amersfoort (naast station Vathorst). Aansluitend is er een afscheidsreceptie. Bezoekers kunnen zich aanmelden voor het symposium via deze link.

De EH is een unieke hogeschool waar jongeren al 45 jaar worden toegerust voor het leven. Op de EH leren jongeren om steviger in het leven te staan, ze leren wie ze zijn, en ze ontdekken wat echt belangrijk is in het leven. Tijdens een opleiding op de EH worden studenten geholpen te ontdekken dat Gods liefde de beste basis is voor het leven en dat deze in alle aspecten van het dagelijks leven aanwezig is.

Datum: 26 oktober 2022
Auteur: Evangelische Hogeschool - Jiska van Dorssen
Foto: Evangelische Hogeschool
Website: http://www.eh.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: