MENU
Nieuw album Wim Bevelander: Als niets meer rijmt

Nieuw album Wim Bevelander: Als niets meer rijmt

14 okt

Eind oktober verschijnt een nieuwe CD van Wim Bevelander met een aantal zeer verrassende liedjes, allemaal door Wim zelf geschreven en begeleid door topmuzikanten (Christan Grotenbreg, Jan Peter Beijersbergen, Mark Dekkers en Han Wouters). Deze keer geen uitgave voor kinderen of verzamelalbum met ouder werk, maar negen nieuwe songs die zowel tekstueel als muzikaal erg afwisselend zijn.

De teksten zijn niet al te voorspelbaar en soms aardig poëtisch. In het tekstboekje staan behalve songteksten ook een 25-tal grappige en serieuze rijmpjes en gedichtjes die op zich al de moeite waard zijn. De liedjes geven over het algemeen geen kant en klare antwoorden maar nodigen wel uit om wat verder na te denken. Ze bevatten soms diepgaande gedachten waarbij de boodschap er dus niet dik boven op ligt. In het lied ‘Mijn buurman’ bijvoorbeeld, word je in eerste instantie op het verkeerde been gezet, waardoor de bedoeling misschien nog dichterbij komt. De titel van de 2e song op de cd heet overigens: Kom niet dichterbij. De tekst beschrijft hoe iemand een ander van zich af kan stoten maar tegelijkertijd kan hunkeren naar nabijheid. In ‘Liefde en waarheid’ wordt de schijnbare tegenstelling tussen deze twee begrippen uitgewerkt. Het lied verwijst naar Iemand die ze op een wonderlijke wijze heeft gecombineerd.
Met deze cd maakt Wim tevens reclame voor Stichting De Hoop waar hij in totaal al negen jaar werkzaam is. Naast de liedjes die soms raakvlakken hebben met de problematiek waar veel cliënten van De Hoop mee kampen, bevat de cd ook een filmpje met informatie over dit centrum waar zo veel mensen de afgelopen 33 jaar al hulp mochten krijgen.

Datum: 14 oktober 2008
Website: http://www.wimbevelander.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: