MENU
Wim Bevelander geeft kinderen en steuntje in de rug

Wim Bevelander geeft kinderen en steuntje in de rug

21 dec

In januari hoopt platenlabel EdenMuziek het album 'Ik zie je zitten' van Wim Bevelander opnieuw uit te geven. De vormgeving is compleet vernieuwd en de verkoopprijs is verlaagd naar 9,50. EdenMuziek: 'We hopen dat deze cd in veel meer kinderenhanden zal komen, omdat de liederen op dit album veel kinderen een beetje helpen. De cd bevat stoere kinderliedjes over geestelijke en relationele onderwerpen, speciaal voor kinderen die het gevoel hebben dat ze er niet bij horen.'

Wim Bevelander weet als geen ander kinderen aan te spreken met z'n liedjes. Velen kregen daardoor een steuntje in de rug. Op dit album 'Ik Zie Je Zitten' staan elf kinderliedjes over geestelijke en relationele onderwerpen, waaronder 'De Balk en de Splinter', 'De Heer zal met je zijn' en 'Populair'. De instrumentale versies van de liedjes zijn aan de cd toegevoegd, zodat de kinderen de liedjes ook zelf kunnen zingen.

In Nederland worden heel veel kinderen gepest. Vele anderen hebben verdriet omdat hun ouders gescheiden zijn, of omdat er andere ernstige dingen in hun leven gebeuren. Gelukkig kunnen veel kinderen daar met hun ouders of andere volwassenen over spreken. Maar soms is dat te moeilijk, of is er gewoon niemand aan wie je het durft te vertellen. Dan kun je altijd met Stichting Chris bellen. Daar is 24 uur per dag en 7 dagen per week iemand die graag naar jouw verhaal wil luisteren. Wij geloven dat God niet wil dat kinderen verdriet of pijn hebben en daarom willen we samen zoeken naar oplossingen.Al ruim 25 jaar reist Wim door het land om op te treden. Soms met een band, dan weer enkel met een akoestische gitaar, maar altijd met Nederlandstalige, pittige songs. Hij schrijft teksten die je raken, doen glimlachen en die tot nadenken stemmen. Hij doet uitspraken die blijven haken, die je confronteren of bemoedigen.

Discografie
1983: Goeie Grond (folk, gospel)
1986: Postzegel (pop, rock, luisterlied)
1989: Kontrast (pop, rock, gospel)
1994: Je bent uniek (kinder-cd)
1996: Het Boek (kinder-cd)
2003: Ik zie je zitten (kinder-cd)
2005: Integer (akoestisch live/cabaret)
2007: Postzegel en 25 andere liedjes (dubbel/verzamel-cd)
2007: Wat er ook is… (kinder-cd)
2008: Als niets meer rijmt (studio-album)

Behalve op de hierboven genoemde cd’s, vind je liedjes van Wim Bevelander op kinder-cd’s van Stichting Opwekking, Putten en op kinderboekenweek–cd’s van Highway Music, Harderwijk. Wim heeft gewerkt als leraar in het Basisonderwijs, was opleidingsfunctionaris bij Stichting De Hoop en gaf les aan leerlingen van het vmbo. Daarnaast was hij lange tijd zangleider, jeugdleider en enkele jaren voorganger in dienst van een Evangelische gemeente. Momenteel werkt hij bij Stichting De Hoop als coach bij het Begeleid Zelfstandig Wonen.

Naast de cd’s uit 2007 zijn Ik zie je zitten en Integer verkrijgbaar bij o.a de meeste christelijke boek- en muziekwinkels in Nederland of te bestellen via de site www.wimbevelander.nl. Daar vind je ook meer info over Wim Bevelander, zijn cd’s, songteksten en akkoordenschema’s.

Datum: 21 december 2008
Website: http://www.wimbevelander.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: