MENU
Deze week 1000 posters met evangelie op NS stations

Deze week 1000 posters met evangelie op NS stations

10 jan

De landelijke organisatie voor stationsevangelisatie, Stichting Stevan, plaatst deze week 1000 ABRI's voorzien van een evangeliserende tekst op de treinstations. Deze levensgrote posters zijn geplaatst op veel NS-stations en bushaltes in het hele land. Het betreft de poster waarvoor in december 2009 geen toestemming werd gekregen, de NS heeft onlangs toch ingestemd met de plaatsing.

Het ontwerp van deze poster is afkomstig van het kersnummer van het evangelisatiemagazine Leven.nu. In 2009 werd door de NS geen toestemming gegeven voor plaatsing van deze poster. Even leek het erop dat de plaatsing van dit type evangeliserende affices in de toekomst onmogelijk zou worden. Toch is de beslissing kennelijk heroverwogen en wordt deze vorm van reclame voor de Bijbelse boodschap weer toegestaan.

In 1970 is begonnen met het bekendmaken van Jezus Christus en de Bijbel door middel van affiches op NS-stations. Een groepje christenen in Alphen aan den Rijn verspreidde regelmatig weggeeflectuur en kwam op het idee dat dit met affiches ook op grotere schaal kon. Na een regionale start verspreidden de posters zich al gauw door het hele land, doordat particulieren en groepen christenen de affiches in het voorbijgaan zagen en de activiteit gingen ondersteunen.

Zo werd het kleinschalige initiatief al gauw een landelijke activiteit. En er groeide een uitgebreide vriendenkring. Mensen met uiteenlopende achtergronden namen telefonisch of schriftelijk (de laatste jaren ook vaak per e-mail) contact op met Stevan; de één uit herkenning, de ander uit nieuwsgierigheid naar wat die Bijbel nou werkelijk te vertellen heeft.

Het doel van Stevan is, vanuit de Bijbel medemensen de weg naar God te wijzen. De weg die de mens terugleidt naar zijn bestemming, in het leven van hier-en-nu en in het leven zonder tijdsgrenzen. De Zoon van God, Jezus Christus, heeft gezegd: "Ik ben de weg de waarheid en het leven." en: “Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, wie mij Mijn woord hoort en in Mij gelooft, die heeft eeuwig leven en komt niet in het oordeel, want hij is overgegaan uit de dood in het leven.”

Stevan vertegenwoordigt geen bepaalde kerk of geloofsgemeenschap. De mensen in en achter de stichting delen met elkaar dat de kloof in de relatie tussen God en zijn schepping is overbrugd door Jezus Christus, de zoon van God, die zijn leven voor die relatie overhad. En ze delen met elkaar dat ze dat heel graag aan medemensen willen doorvertellen. En ze delen met elkaar dat ze blij zijn met de Bijbel, waarin God zijn wonderlijke verhaal aan de mensen vertelt. Daarom willen ze medemensen graag een handje helpen om de weg te vinden naar God, naar de Bijbel en misschien ook naar een kerk of groep christenen in de eigen woonomgeving.

De activiteiten van Stevan bestaan uit het ontwerpen en het laten plaatsen van affiches op stations, bushaltes en (soms) in treinen, het telefonisch, schriftelijk en per e-mail contact onderhouden met geïnteresseerden, het gratis leveren van bijbelstudiemateriaal en bijbelgedeelten en het verkopen van de affiches die op de stations te zien zijn.

Misschien heeft deze korte presentatie uw belangstelling gewekt. Omdat u meer wilt weten van ‘wat die mensen bezielt’ of omdat u zich herkent in de doelstelling van Stevan.
In beide gevallen communiceren we graag met u.

Stevan
Postbus 400
2400 AK Alphen aan den Rijn
E-mail: info@stevan.nl
Telefoon: (0182) 531 511

Datum: 10 januari 2011
Website: http://www.stevan.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: