MENU
Een dag leven als straatjongeren

Een dag leven als straatjongeren

30 apr

Niet één nachtje, maar 24 uur lang leven zoals straatjongeren over de hele wereld dat iedere dag doen. Tijdens het Soul Survivor festival (30 april – 4 mei, strand Nulde) gaat Nacht Zonder Dak (NZD) met een aantal jongeren de uitdaging aan. Met deze Nacht Zonder Dak Extreme opent Tear het Nacht Zonder Dak-seizoen 2011.

© foto christelijknieuws.nl

Van maandag 2 mei 13.00 tot dinsdag 3 mei 13.00 vindt Nacht Zonder Dak Extreme plaats op het Soul Survivor festival. Tear en Soul Survivor hebben een samenwerkingsverband in de vorm van Soul Action. De jongeren zullen tijdens de 24 uur een aantal uitdagingen aangaan om zelf te ontdekken hoe het is om als straatjongere te leven.

De deelnemers moeten water halen, zullen ervaren wat een krotje aan onzekere veiligheid biedt, ontdekken hoe gevaarlijk het leven op straat is en moeten zelf hun ontbijt bij elkaar bedelen. En uiteraard brengen ze de nacht door in een onderkomen van karton. De deelnemers worden voor hun actie gesponsord door drie bedrijven. Met het geld dat de deelnemers ophalen, steunen ze straatjongeren in Bolivia, Kenia en Cambodja.

Nacht Zonder Dak is een actie van Tear. Door de actie ervaren jongeren dat een warm bed geen vanzelfsprekendheid is. Ze slapen één nacht in een zelfgebouwd krot en laten zich hiervoor sponsoren. Het is een leuke en avontuurlijke actie die jeugdgroepen van kerken en scholen organiseren op een manier die bij hun eigen groep past.

In 2010 hebben ruim 2000 jongeren meegedaan met een Nacht Zonder Dak. Nu al staan er voor dit jaar ruim 70 NZD's gepland. Ben jij enthousiast om een Nacht Zonder Dak te organiseren in jouw woonplaats? Meld je dan aan op nachtzonderdak.nl.

Datum: 30 april 2011
Website: http://www.nachtzonderdak.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: