MENU
Nieuw album van Peter van Essen

Nieuw album van Peter van Essen

27 mei

Voor liedschrijver en musicus Peter van Essen is een lang gekoesterde wens nu werkelijkheid geworden: een cd met eigen sololiedjes, gebaseerd op de psalmen.

Het is een prachtig intiem album geworden, waarbij hij zelf de melodieŽn zingt en de meeste instrumenten (vleugel, viool, altviool en blokfluit) bespeelt. "Kom bij Mij" is een duet met zijn broer Frank en bevat een solo van cellist Luca Genta.

Peter is vooral bekend van zijn liederen in de Opwekkingsbundel ('Heerlijk is uw naam","Geprezen zij de Here", "In het diepst van de nacht"), maar ook van zijn cd's met zangeres Frannie Vink (o.a. "Eeuwige Bron"). Zijn vioolspel is onder meer vastgelegd op "Be Thou My Vision" (met pianist Jan Borger), met improvisaties op bekende liederen.

"In Uw Schaduw"combineert rijke teksten van hoop en troost met rustgevende en sfeervolle muziek, die mede dankzij de akoestiek van de "Mariakerk" in Apeldoorn prachtig is vastgelegd. Een aanrader voor liefhebbers van de Psalmen !
De cd kost 14,50 euro en is verkrijgbaar bij www.peterencarinvanessen.nl.

Op donderdagavond 23 juni a.s. (20 uur) zal er een presentatieconcert worden gehouden van "In Uw Schaduw" in gebouw de Ontmoeting, Hoofdstraat 220 te Apeldoorn. M.m.v. Luca Genta, Frank van Essen, e.v.a. Naast de cd liedjes is er ook samenzang m.m.v. interkerkelijk koor "Eťn en Anders". Toegang vrij.

Datum: 27 mei 2011
Website: http://www.ecovata.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: