MENU
Thema Reveilweken 2011 is ont-moeten

Thema Reveilweken 2011 is ont-moeten

02 jun

Een Reveilweek is een geloofsopbouwende conferentie voor jong tot oud voor christenen uit Nederland en BelgiŽ. De week start op zaterdagmiddag en duurt tot zaterdagochtend een week later. Er zijn 3 Reveilweken in de zomer met hetzelfde programma. Rond hemelvaart is er een korte variant: De 'Mini-Reveilweek'.

Foto: NEM

Mini-Reveilweek Voorthuizen, NEM terrein 1-5 juni 2011
Reveilweek 1 Delden, Kroeze Danne 23 - 30 juli 2011
Reveilweek 2 Voorthuizen, NEM terrein 30 jul - 6 aug 2011
Reveilweek 3 Voorthuizen, NEM terrein 6 - 13 aug 2011

Het thema wordt vanuit de Bijbel praktisch uitgewerkt in verbondenheid met IsraŽl en de Joodse wortels van ons christelijke geloof; de aandacht voor de persoon en het werk van de Heilige Geest;
doorpraten over de studies in kleine groepjes helpt de verwerking en zorgt dat niemand verloren gaat in de grote massa.

Het thema van de Reveilweek wordt uitgewerkt in verschillende programma's: voor volwassenen, jongeren, tieners en kinderen in de verschillende leeftijdsgroepen.

Nog even boodschappen doen. Telefoon. Op de fiets naar het station. Telefoon. Trein heeft vertraging. Baby huilt. Telefoon. Nog even snel een mailtje doen. De baas belt. Er moet nog meerÖ Is dit nu de vrucht van de moderne 24 uurseconomie?

Het thema van de Reveilweken, ONT-MOETEN, gaat over het sjabbatsgebod. Het Bijbelse gebod aan IsraŽl blijkt relevant voor onze tijd. Voor ons persoonlijk en voor onze maatschappij.
De sjabbat geeft de juiste kijk op de samenleving. De sjabbat: een dag om dankbaar te zijn, genade te proeven en zelfs genezing te ontvangen. Maar ook: opkomen voor sociale gerechtigheid, voor de belangen van werknemers, vreemdelingen en dieren. ONT-MOETEN: het brengt ons dichter bij God, onszelf en de ander.

Van iedereen wordt verwacht dat hij/zij deelneemt aan het ochtend- en avondprogramma.†
's Middags zijn er 1 of 2 seminars/ workshops. Deze zijn optioneel, u kunt er dus ook voor kiezen om tijd voor ontspanning nemen.

's Avonds komt iedereen (alle leeftijden) eerst bij elkaar in de grote zaal voor een terugblik op de dag. Daarna wordt er gezongen en is er speciaal aandacht voor de kleine kinderen. Als de kleine kinderen naar bed worden gebracht is er in de grote zaal tijd voor lofprijzing en gaan kinderen uit de bovenbouw en de tieners naar hun eigen samenkomsten.

Datum: 2 juni 2011
Website: http://www.nemnieuws.nl/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: