MENU
Naam dvd-kinderserie geeft verwarring

Naam dvd-kinderserie geeft verwarring

31 aug

‘Wat Zegt De Bijbel?’ is een - Nederlands gesproken - serie dvd's die vanaf oktober uitgebracht wordt door GMI Media International. Ze maakt kinderen wegwijs door de Bijbel. Het lijkt een mooi project te worden, alleen de naam is verwarrend, er bestaat namelijk al vele jaren een stichting Wat Zegt De Bijbel die bijbellessen uitgeeft. Deze stichting is verbonden met de Fakkelwinkels.

De verwarring met de naam van dit project van GMI-media ontstaat met de gelijknamige stichting WatZegtdeBijbel. Deze stichting is in 1977 opgericht om christenen in hun geloofsontwikkeling te ondersteunen. De focus lag destijds op de ontwikkeling van schriftelijke Bijbelcursussen met correctie service. In de loop der jaren hebben honderden mensen deelgenomen aan deze cursussen en zo meer inzicht gekregen in de Bijbel en de persoon van de Here Jezus. Op dit moment zijn er cursussen over bijna alle boeken van het Nieuwe Testament. Cursussen over het Oude Testament zijn in ontwikkeling.

In het nieuwe project van GMI gaat het ook om bijbelonderwijs, maar dan met name met bewegende beelden. Kinderen groeien op met tekenfilms, de nieuwste apparaten en hun aandacht is snel weg. Hoe kan een ouder of leraar zijn of haar kinderen in zo’n situatie leren over de Bijbel en God? Dat probleem krijgt nu een geweldige oplossing. En die oplossing is opbouwend, leuk en past naadloos in de kinderwereld van vandaag. Het maakt de Bijbel zelf een avontuur voor kinderen om te ontdekken! Die oplossing heet nu dus ‘Wat Zegt De Bijbel?’.

‘Wat Zegt De Bijbel?’ is een – Nederlands gesproken- serie dvd's die vanaf oktober uitgebracht wordt door GMI Media International. Ze maakt kinderen wegwijs door de Bijbel.

Wat Zegt De Bijbel?’ is namelijk ontworpen en gemaakt door Phil Vischer, de bedenker van de kinder-animatieserie ‘Veggietales’. Vischer zag al een tijdlang hoe kinderen opgroeien m et weinig tot geen kennis over de Bijbel. De bekendste verhalen worden wel aan ze verteld, maar de context, het ‘grote plaatje’ vaak niet of te laat. Kinderen haken daarom steeds meer af van kerk & geloof als ze hun middelbare school periode doormaken.

“Daar moet verandering in komen!” dacht Vischer. En hij begon bij de best mogelijke plek: de bron. Kinderen kunnen horen over de héle Bijbel, vindt Vischer, en ‘Wat Zegt De Bijbel?’ bewijst zijn gelijk. Via de dvd's krijgen kinderen niet alleen de verhalen uit de Bijbelboeken te horen, maar krijgen ze ook uitgelegd waarom die verhalen belangrijk zijn en hoe ze passen in ‘dat grote plaatje’: Gods grote plan met mensen. Om dit voor kinderen onvergetelijk te maken, worden de verhalen gepresenteerd, verteld en van commentaar voorzien door een bonte mix aan poppen (aangevoerd door Buck Denver), andere karakters en Phil Vischer zelf.

‘Wat Zegt De Bijbel?’ wordt daarom nu al de leukste DVD serie van nu met het beste effect voor later genoemd! De eerste twee delen (‘In Het Begin’ en ‘Laat Mijn Volk Gaan’) zullen in oktober uitgebracht worden door GMI Media International.

Datum: 31 augustus 2011
Website: http://www.fakkel.nl/nl/over-ons/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: