MENU
Kaleb viert 50-jarig jubileum

Kaleb viert 50-jarig jubileum

13 sep

Dit jaar hoopt stichting Kaleb te vieren dat het 50 jaar geleden werd opgericht. In die 50 jaar zijn er duizenden kinderen en jongeren mee geweest op de kampen en hebben zo kennis gemaakt met het Evangelie van Jezus. Op zaterdag 5 november vindt er een groot Kalebfeest plaats in Houten. Steekwoorden zijn: gezelligheid, ontmoeting, herinnering, filmpjes, eten, drinken, een aantal jongerensprekers (voor jong en oud natuurlijk), Elisa Krijgsman met zijn Come2Worship band en Gert de Vijver.

Het werk van Kaleb begon ruim 50 jaar geleden met een droom die Ron Gerritsen op zijn 18e kreeg van de God van de Bijbel. In die droom moest hij kinderen in veiligheid brengen onder een rots (spelonk). Deze rots symboliseert Jezus. Dit zag hij als opdracht om kinderen te vertellen over Jezus zodat ze behouden zullen worden. Hij begon met een flanellenbord met plakplaatjes op straat. Dat groeide uit naar een kinderclub. Met deze kinderclub gingen ze op kamp en zo ontstonden er kinderkampen. Naast de kinderclub ging hij bijbelstudies en koffiebar avonden organiseren voor ouderen en ouders. Na enige tijd is Kaleb ook buitenlandreizen, wintersport, zomerreizen en weekenden gaan organiseren. Vanaf 1970 worden er jaarlijks kampen georganiseerd op Schiermonnikoog.

Kaleb werd gezegend en groeide in de loop van de tijd. In 2002 overleed Ron plotseling en moesten anderen zijn werkzaamheden overnemen. Het bestuur werd uitgebreid en de doelstelling van Kaleb werd aangescherpt. Vanaf dat moment richt Kaleb zich op kinderen en jongeren in de leeftijd van 8-26 jaar. Het doel bleef wel gelijk; nog steeds is er het verlangen om kinderen en tieners bij Jezus te brengen.

Het werk bleef gelukkig doorgaan en begon zelfs weer te groeien. Om alles betaalbaar te houden draait Kaleb volledig op vrijwilligers. Op de zomerkampen komen nu jaarlijks ongeveer 400 kinderen en jongeren (uit allerlei kerken) een week lang bij elkaar. Daarnaast is er een wintersportvakantie en zijn er weekenden voor tieners en jongeren in het voor- en najaar.

Het jubileum wordt gevierd op zaterdag 5 november in ‘de Lichtboog’ in Houten. Vanaf 14:00 is er een programma met Karim Landoulsi en Lucas Vos, zandkunstenaar Gert van der Vijver en aanbidding met met de Come2Worship band en Elisa Krijgsman. Meer informatie en opgeven kan via www.kaleb.nl of via 070-3258352.

Datum: 13 september 2011
Website: http://www.kaleb.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

25 september 2021 Kaleb viert jubileum met optreden van Marc Floor

Meer nieuws: