MENU
Hollandse editie van Homecoming in voorbereiding

Hollandse editie van Homecoming in voorbereiding

17 jul

Een interkerkelijke groep zangers en musici uit de regio’s Stadskanaal, Emmen en Hoogeveen vormen samen een groot Home Coming koor. Deze mensen zijn geïnspireerd door de gospelzang en muziekstijl van Bill en Gloria Gaither uit Amerika. Momenteel wordt er gewerkt aan de voorbereiding van homecomingconcerten en Emmen en Veendam.

Frederick, een van de koorleden vertelt: Homecoming vind ik mooi omdat de manier waarop we met elkaar musiceren en bij elkaar zijn, in huiselijke sfeer, een stukje qualitytime is met God en met de andere leden. De muziekstijl en tekst spreekt mij erg aan omdat het de inhoud van het dagelijks leven als christenen duidelijk weergeeft, verdriet, strijd maar ook vreugde, liefde en overwinning. Vrolijke maar ook gedragen muziek.

De liefde voor dit genre gospel is de basis geweest om ook in Noord Nederland deze zang en muziek ten gehore te brengen.

Het belooft een bijzonder Homecoming najaar te worden in Emmen en Veendam.  Twee spectaculaire voorstellingen met bijzondere gasten.

In de concertzalen van de Muzeval te Emmen en vanBeresteyn te Veendam zullen bekende zangers en zangeressen meewerken in koor, duo en solozang ook zullen Metanoya, Profile, The Shaped Notes, Gospel4U, U Turn en True Desire een fraaie bijdrage leveren in bijzondere setting aan deze avondvoorstellingen. Liefhebbers van de Homeco­ming stijl worden bijzonder verwend met de zingende zus­ters en True Desire vocalband.

Op het gebied van klassieke zang en muziek kan men ook genieten van het Homecoming koor met Band. Het zijn natuurlijk allemaal sterren maar van één van de ‘sterren’ Nathanja Mulder kun­nen we wel zeggen dat zij zich bijzonder ontwikkeld tot ‘vocalist’ onder de Homecom­mers.
Door de link www.homecomingnl.nl te vol­gen bekijkt u het gehele pro­gramma. Concert in Emmen is op 6 oktober en op 10 novem­ber is het gezelschap in Veendam 

Datum: 17 juli 2012
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.homecomingnl.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: