MENU
Bijna 4000 tieners in Oldenburg

Bijna 4000 tieners in Oldenburg

06 aug

Voor de tieners is het even wennen, Teenstreet is voorbij, dit weekend kwamen ze terug naar huis. 'Het was een super week, we zijn erg moe maar we hebben genoten' aldus een van de deelnemers. Tijdens de week werd deze luchtfoto gemaakt met duizenden tieners die samen het woord TEENSTREET vormden.

Teenstreet is een internationale christelijke conferentie voor tieners. Teenstreet is een initiatief van zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie. Ieder jaar trekt het event meer dan 3500 mensen vanuit heel Europa. Een week lang samen optrekken, God aanbidden, in de Bijbel lezen en studeren, sporten ze samen pleziermaken.

Het doel van Teenstreet is om samen te werken met de kerken en jonge mensen te inspireren en toe te rusten om een levende relatie met de Here Jezus op te bouwen en Hem zichtbaar te maken in hun eigen wereld.

Teenstreet is speciaal voor jongeren tussen de 13 en 17 jaar. Velen komen met groepen vanuit kerken in kringen. Ze ontmoeten tieners uit heel Europa en maken nieuwe vrienden. Teenstreet is niet alleen voor tieners maar ook voor jonge leiders. Die zijn juist hard nodig en kunnen tijdens deze week meehelpen in de programma's en zo de tieners toerusten. Een team van meer dan 400 vrijwilligers is de hele week actief om ervoor te zorgen dat het evenement vlekkeloos verloopt. Zo is er volop werk in het restaurant, de boekwinkel, de keuken, de beveiliging de schoonmaakploegen enz.

Voor iedere groep van 6 tieners is er een coach aanwezig. Deze coach komt uit hetzelfde land als de tieners zodat er geen taalprobleem ontstaat. De coach geeft leiding in de groep tijdens de bijbelstudies, de groeptijd, het gebed, de sportmomenten enz. De coach is beschikbaar voor deze tieners ook als ze iets persoonlijks willen bespreken of ergens mee zitten tijdens de week.

Datum: 6 augustus 2012
Auteur: Henk-Jan Oudenampsen
Foto: Teenstreet
Copyright: Christelijknieuws
Website: http://www.teenstreet.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: