MENU
Logos Hope verwelkomt driemiljoenste bezoeker

Logos Hope verwelkomt driemiljoenste bezoeker

17 jul

De 20-jarige Cyrille Fernando, afkomstig uit Puerto Princesa, werd verwelkomd aan boord door kapitein Dirk Colenbrander en directeur Lloyd Nicholas. Maar ook door bemanningsleden in internationale klederdracht.

“Ik ben zowel nerveus als enthousiast”, reageert Cyrille. Ze bezocht het schip samen met haar broer en neef nadat een vriend hen had verteld over Logos Hope. Cyrille: “Dit is voor mij de eerste keer dat ik de Logos Hope bezoek.” Als dank voor haar bezoek ontving Cyrille een foto van het schip, een Bijbel, een boek over de geschiedenis van Logos Hope en een cadeaubon te besteden in de boekshop.

Directeur Lloyd Nicholas legt uit wat er zo bijzonder is aan dit speciale moment: “Vandaag vieren we dat drie miljoen mensen de Logos Hope al hebben bezocht. Dat is gewoon geweldig”, aldus Lloyd. “Wat nog meer bijzonder is, is dat al deze mensen tijdens hun bezoek aan het schip respect, vriendschap, liefde en hoop hebben ervaren. Tijdens hun aankomst op het schip, terwijl ze rondliepen over het dek, bemanningsleden ontmoetten en de boodschap van Gods genade en liefde voor hen aanhoorden.”

Inwoners van Puerto Princesa hebben lang uitgezien naar de komst van het schip. De burgemeester, Lucilo Bayron heeft op dezelfde dag als Cyrille Logos Hope bezocht.

Puerto Princesa is de derde haven die Logos Hope de Filippijnen aandoet in 2013. Op 8 juli voer de Logos Hope weer verder richting Kuching, Maleisië.

Tijdens het bezoek aan de Filippijnen nodigden bemanningsleden de inwoners uit om de unieke sfeer en de diversiteit van meer dan 45 nationaliteiten aan boord te ervaren tijdens creatieve programma’s. Teams gaan erop uit naar de bevolking om op een praktische manier te dienen. Door middel van het opzetten van bibliotheken, instructies te geven over hygiëne en te helpen met bouwprojecten. Er is ook een bezoek gebracht aan de plaatselijke gevangenissen om de boodschap van de hoop van Jezus te brengen. Christelijke literatuur is voor alle bezoekers beschikbaar en bemanningsleden delen met hen het goede nieuws over Gods liefde.

Terwijl het schip in San Fernando lag, reisden bemanningsleden naar het dorp Coroay Santo La Union samen met een locale pastor om hun cultuur en geloof te delen. De inwoners toonden interesse in de waterzuiveraars die door Logos Hope wordt uitgedeeld. Daarom keerden de bemanningsleden op hun vrije dag terug naar het dorp met vijftien waterzuiveraars en instrueerden de inwoners hoe deze gebruikt moesten worden. Inwoonster Alma Qiñones: “Mensen worden ziek van het drinken van het water hier, want doordat dit dorp ver van de stad afligt is het water niet zuiver. Daarom zijn we zo dankbaar voor de waterzuiveringssystemen. Ze zijn heel makkelijk in gebruik.”

Dit langdurig effect van een bezoek aan gemeenschappen over de hele wereld is alleen mogelijk door de steun en vrijgevigheid van particulieren, kerken en andere groepen. Help ons kennis, hulp en hoop te brengen door de bediening van Logos Hope te ondersteunen.

Datum: 17 juli 2013
Auteur: Operatie Mobilisatie
Copyright: Christelijknieuws
Website: http://www.nl.om.org/logoshope

Dit artikel delen:

Meer nieuws: