MENU
Laura: Na deze conferentie ben je niet meer dezelfde

Laura: Na deze conferentie ben je niet meer dezelfde

26 jul

'We’re a bunch of weirdoes, but I’m so glad that you’re here!' Een stevig statement van Gary Witherall tijdens de openingsdienst van Transform 2013, dé conferentie voor iedereen met passie voor zending. In vijf dagen tijd worden de deelnemers in Rome klaargestoomd voor een outreach rond de Middellandse zee. Eén van hen is Laura Hofenk (27).

Laura: 'Op Transform leer je pas écht wat multiculti inhoudt. Fanatiekelingen van over de hele wereld komen naar Rome om meer te leren over werken met de armen, evangeliseren onder moslims en dienen in een postmoderne samenleving. OM’ers met diverse achtergronden vertellen over hun leven in het zendingsveld. Transform is verdiepend, aangrijpend, radicaal en waanzinnig gaaf. Na deze conferentie ben je niet meer dezelfde.'

Vaste prik is een outreachdag in hartje Rome. De literatuur en DVD’s, in alle denkbare talen, liggen ‘s ochtends al klaar. In groepen gaan de deelnemers de oude stad in. Laura: “de outreach in Rome is absoluut het hoogtepunt van de week. Dit jaar ontmoette ik Francesco, een werkloze Italiaan die op straat bedelt voor zijn geld. Thuis heeft hij een vrouw en twee dochtertjes die hij moet onderhouden. Zijn situatie lijkt compleet uitzichtloos. Ik vertel hem over Jezus en hij begint te huilen wanneer hij mij over zijn overleden moeder vertelt. Ik bid voor hem en geef hem Gods zegen mee. Meer dan dat kan ik niet voor hem doen. Als ik wegloop en nog even omkijk, zie ik dat hij de DVD over het leven van Jezus uitgebreid kust. Ik zal Francesco waarschijnlijk nooit meer terugzien, maar ik hoop dat dit sprankje hoop de rest van zijn leven verlicht.”

Na vijf dagen seminars, worship, ontmoetingen, nieuwe inzichten en confronterende realiteit, waaieren bijna alle deelnemers uit naar de 32 landen rondom de Middellandse zee. Om de inwoners van dit gebied terug te geven wat ze verloren zijn; de reddende kracht van Jezus’ naam. Door bijvoorbeeld te hiken in Kosovo, te surfen in Portugal en het ondersteunen van het werk met Roma kinderen in Albanie. Deze outreaches zijn op dit moment volop bezig.

Datum: 26 juli 2013
Foto: Operatie Mobilisatie
Copyright: christelijknieuws
Website: http://www.transform.om.org

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

8 april 2010 Nog slechts 111 dagen

Meer nieuws: