MENU
Concert Nathalie Booij en band in Theater Deventer

Concert Nathalie Booij en band in Theater Deventer

08 aug

Gospelzangeres Nathalie Booij uit Deventer geeft dinsdag 10 september met een uitgebreide band een concert in Theater Bouwkunde in Deventer. Tevens wordt die avond een voor de christelijke muziekwereld nieuw initiatief gepresenteerd. Thema van de avond is ‘Ik geef U meer dan een lied’.

'Het zal een afwisselende avond zijn', belooft Booij. 'Ik speel met een grotere bezetting dan normaal en ook de nummers die we spelen zijn gevarieerd. Zo spelen we enkele eigen nummers van onze cd First Impressions, maar ook nieuw werk. Dit vullen we aan met bekende nummers uit de Opwekking-liedbundel in ons eigen originele arrangement. Met dit concert willen we mensen in de regio laten zien wat we in huis hebben.' Over thema ‘Ik geef U meer dan een lied’ meldt Booij: 'We willen meer bieden dan alleen een muzikaal pleziertje. We willen lokale kerken bemoedigen in hun geloofsleven. We hopen via onze muziek contact met ze te krijgen en elkaar op die manier te ontmoeten.'

Dinsdag 10 september 2013, 20.00 uur (19.30 uur zaal open), Theater Bouwkunde, Klooster 2 Deventer. Kaarten kosten in de voorverkoop (via info@nathaliebooij.nl) 10 euro, aan de deur 12,50 euro.

Nathalie Booij (Hoogeveen, 1985) groeit op in een muzikaal gezin, en speelt al op jonge leeftijd dwarsfluit en piano. Rond haar zeventiende begint ze te zingen in haar kerk in Zwolle, de Zevende-dag Adventisten. Maandelijks verzorgt ze daar de muziek in jeugddiensten. Tijdens haar studie maatschappelijk werk aan de Christelijke Hogeschool Ede gaat ze door met muziek. Ze stuurt er twee bezinningsbands aan en werkt ook buiten de opleiding in verschillende muziekprojecten. Niet lang daarna neemt gospelband Pedaya haar aan als zangeres. Met die formatie verzorgt ze op uiteenlopende podia aanbiddingsdiensten. Verder werkt ze mee aan Apres la Vie, een muziekteam dat herdenkingsdiensten begeleidt. Tegelijkertijd volgt ze lessen in zang, piano en songwriting.
In 2009 ontmoet zij akoestisch gitarist Mark Pardijs. Mark arrangeert Nathalie’s nummers en al gauw wordt de bezetting uitgebreid met een percussionist en backing vocals.

Vanuit de gedachte dat muziek gekoppeld aan geloofsbeleving krachtig kan zijn laten Nathalie Booij en band in wisselende samenstellingen hun intieme akoestische geluid horen op allerlei christelijke gelegenheden, van jeugddiensten tot vrouwenochtenden.

In 2011 trouwen Mark Pardijs en Nathalie Booij en zij geloven dat het maken van muziek is waarvoor zij geroepen zijn door God. Tijdens het concert op 10 september zullen de bijzondere plannen die zij hebben gemaakt nader worden toegelicht.

Datum: 8 augustus 2013
Foto: Julie Fotografie
Copyright: christelijknieuws
Website: http://www.nathaliebooij.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: