MENU
Onno Visser hoofdredacteur kwartaalblad Baptisten

Onno Visser hoofdredacteur kwartaalblad Baptisten

14 aug

Het kwartaalblad Baptisten.nu heeft vanaf september een nieuwe hoofdredacteur: Onno Visser. Visser studeerde Journalistiek aan de CHE (afgestudeerd in 2003). Baptisten.nu is het tijdschrift van de Unie van Baptistengemeenten in Nederland. Het blad wordt gratis verspreid via de aangesloten gemeenten.

Visser volgt daarmee Erik van Duyl op die deze functie gedurende twee termijnen heeft bekleed, volgens de statuten van de Unie van Baptisten is dat de maximale periode voor deze functie. Van Duyl begon in 2003 binnen `De Christen’, destijds het twee wekelijkse tijdschrift van de Unie. Omdat `De Christen’ al enige jaren kampte met een dalend abonnee- en lezersbestand, werd het vernieuwd en verschijnt het vanaf 2006 als kwartaalblad onder de naam Baptisten.nu.

In het voorwoord van het nieuwste nummer - dat 1 september verschijnt - is te lezen dat Visser met het blad meer wil dan enkel de lezer te informeren over de dingen die binnen en rondom de baptistengemeenten gaande zijn:

(…) “Als kleine dingen grote dingen hebben gedaan, laten wij dan proberen om ook grote dingen te doen”. Een krachtige uitspraak die getuigt van zegen, van verwachting maar ook van het zetten van geloofsstappen. Om groter te durven denken vanuit het vertrouwen dat God je kracht geeft om als David op Goliath af te stappen. (…) Het nieuwe seizoen staat voor de deur en ik hoop dat u met mij uitziet naar alle kleine en/of grote dingen die we mogen doen in Gods Koninkrijk. (…) Het is mijn hoop dat de artikelen u raken en inspireren. Niet om vervolgens in een wolk van verwondering te blijven hangen, maar dat u het juist concreet zult maken en een stap wilt zetten. Zodat u op de plek waar u gesteld bent zich inzet om de liefde van Christus met uw naaste te delen. En daarbij mogen wij Zijn zegen verwachten.

Visser combineert de hoofdredactie van Baptisten.nu met een fulltime baan bij de Evangelische Hogeschool in Amersfoort. Sinds 2004 is hij binnen deze organisatie verantwoordelijk voor de Communicatie en PR.

Datum: 14 augustus 2013
Auteur: Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: christelijknieuws
Website: http://www.baptisten.nu

Dit artikel delen:

Meer nieuws: