MENU
Fiets voor een Huis gaat zaterdag van start

Fiets voor een Huis gaat zaterdag van start

06 sep

Zaterdag 7 september starten bijna 200 mensen aan de voet van de Galibier in de Franse Alpen voor een uitdagende fiets- , hardloop of wandeltocht naar de top. Dit sportieve evenement van Wereldfoundation heeft als doel om huizen te kunnen bouwen voor kansarme gezinnen in Bangladesh. Voor iedere 1.000 euro sponsorgeld wordt via een micro-hypotheek één woning gerealiseerd.

‘Nu onze grootste droom, het hebben van een normaal huis, uitkomt hopen en geloven wij dat ook onze andere dromen door middel van integriteit en hard werken uit zullen komen.’ – Jahanara (37) uit Bangladesh.

‘Fiets of Loop voor een Huis’ zorgt ervoor dat er huizen gebouwd kunnen worden die bestand zijn tegen storm en overstroming. Huizen met een betonnen bodem en muren en een sterk dak zal de gezinnen droog houden. Hierdoor zijn mensen, zoals Jahanara, veilig en hoeven ze niet voor iedere storm voor hun leven te vrezen. Naast veiligheid draagt een huis ook bij aan verbetering van duurzame sociale en economische ontwikkeling. Bovendien wordt het respect en eigenwaarde van mensen vergroot. Het hebben van een huis heeft hiermee een enorme impact op het leven van mensen.

Het sponsorevenement ‘Fiets of Loop voor een Huis’ is een initiatief van de Wereldfoundation. Wereldfoundation richt zich op duurzame huisvesting in ontwikkelingslanden, via het partnernetwerk van Woord en Daad in Bangladesh wordt de uitvoering van de microhypotheken en huizenbouw uitgevoerd. Wereldfoundation is verantwoordelijk voor de begeleiding en logistiek rond de sponsorloop in de Franse Alpen. Iedere deelnemer aan ‘Fiets of Loop voor een Huis’ brengt minimaal € 1.000,- sponsorgeld bijeen om hiermee een huis te realiseren in Bangladesh. Kosten die gemoeid zijn met de organisatie van de sponsortocht worden door de deelnemers zelf gedragen. Zie voor een verdere toelichting op de onkosten of ander nieuws over ‘Fiets of Loop voor een Huis’.

Datum: 6 september 2013
Auteur: Wilma van der Meij
Foto: Fiets voor een huis
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.fietsvooreenhuis.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: