MENU
afbeelding

Half a Mile: zingen tijdens de afwas

09 dec

De jonge gospelformatie Half a Mile is ontstaan in de keuken van de familie Van Gemeren. De zussen Hanna en Susanne zongen altijd tijdens de afwas. En dat klonk zo goed dat ze het steeds vaker gingen doen, ook bij andere gelegenheden en ook samen met een groep muzikanten. Zaterdag waren ze in Harderwijk (foto's).

Deze jonge tieners bewijzen dat je niet meer nodig hebt dan een simpele bezetting van enkele gitaren. De zangstemmen mixen naadloos en de harmonie is uniek. Half a Mile bestaat uit een groep jonge muzikanten uit het Overijsselse Sint Jansklooster. De zusjes worden perfect aangevuld door de broers Aart en Laurens Lameris op gitaar en bas en gitarist Bert-Jan Westerink. De stuwende kracht achter de producties is topmuzikant Richard Jansen van Muziekcentrum Zwartewaterland.

Ondertussen treden ze in het hele land op en zijn geen onbekenden meer in gospelland. Zaterdag 7 december was de country-folkformatie te zien tijdens een dubbelconcert met Men4Christ in Harderwijk. Hun optreden maakte indruk, de volle zaal reageerde enthousiast.
Siebren Verburg van Events4Christ organiseerde het concert en is enthousiast: "Met dit optreden hebben ze zichzelf overtroffen. Ze leren veel en staan nu zekerder op het podium. Het zijn nog jonge tieners en er komt veel op ze af door alle aandacht. Maar ze laten vanavond zien dat ze dit aankunnen en stap voor stap leren en groeien. We gaan nog veel van deze groep horen de komende jaren."

De ouders van Hanna en Susanne hebben op de voorste rij zichtbaar genoten van het concert. "Als we maar even kunnen bezoeken we al hun concerten, wij genieten er iedere keer opnieuw van." Vader van Gemeren vindt dat de groep zich goed ontwikkelt. Ook hij vindt dat ze deze avond zichzelf hebben overtroffen. "Ik ben onder de indruk. Ze gaan er helemaal voor en het geheel komt steeds beter uit de verf." Ze genieten thuis ook van het zingen van hun dochters, en daarom: "In huize Van Gemeren voorlopig geen afwasmachine."

De bandleden hebben een passie voor christelijke muziek. Ze spelen 'acoustic music from the heart to the LORD'. Ze proberen psalmen, liederen en Bijbelteksten op een frisse manier weer te geven. De onberijmde psalmteksten zijn door Half a Mile op muziek gezet en blijven zo dicht bij de originele tekst.

De band speelt ook covers van bands als 'Sons of Korah', 'The Isaacs' en 'the Martins'. Het akoestische gitaar- en het warme, tweestemmige stemgeluid van de zusjes van Gemeren zijn kenmerkend voor Half a Mile.

Datum: 9 december 2013
Auteur: Redactie christelijknieuws
Foto: Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.halfamile.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: