MENU
Five Capital Experience: discipelschap in de zakelijke context

Five Capital Experience: discipelschap in de zakelijke context

24 apr

Niet meer ondernemer én christen zijn, maar ondernemen als christen. Niet meer manager én christen zijn, maar leidinggeven als christen. Ondernemers en leidinggevenden gaan tijdens de Five Capitals Experience van 15-17 mei in Assen de uitdaging aan om meer gebalanceerd en geďntegreerd te leven vanuit het voorbeeld dat Jezus gaf.

Tijdens de Experience kijken ondernemers en leidinggevenden door de bril van de Five Capitals naar hun eigen leven. Dit zijn vijf vormen van kapitaal die ieder mens in zijn of haar eigen mate heeft gekregen: Spiritueel, Relationeel, Fysiek, Intellectueel en Financieel. De vraag waar ze hun tanden in gaan zetten is: Is mijn kapitaal in balans? Hoe investeer ik het zo dat mijn leven het meeste rendement oplevert?

Karel Jan Voogd is één van deze ondernemers: “In 2013 ben ik door de Five Capitals uitgedaagd om mijn prioriteiten beter te stellen, een meer geďntegreerd leven te leiden. En het gekke is, het is niet meer iets dat ik als christen móet, maar dat mag. Het inspireert en verrijkt me echt. Discipelschap vorm geven in een zakelijke context, ik raad het iedere ondernemer aan.”

De Experience laat de ondernemers proeven van de 2-jarige Five Capitals leergemeenschap. Een leerproces met seminars en coaching waarin je je de aangedragen principes steeds meer eigen maakt. Five Capitals is geďnitieerd door Mike Breen (grondlegger van 3DM en auteur van o.a. Building a Discipleship Culture) en voormalig Motorola strateeg Brandon Schaefer. Nederland zoekt… heeft dit leertraject verder ontwikkeld voor de Nederlandse context.

De Five Capitals Experience duurt van donderdagavond 15 mei tot zaterdagmiddag 17 mei. Aansluitend zijn er twee coachinggesprekken in een kleine groep. De Experience is bedoeld voor managers, ondernemers, zzp-ers in zakelijke dienstverlening en onderwijs.

Datum: 24 april 2014
Auteur: Jarno Holtman
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.nederlandzoekt.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: