MENU
Christelijke jongerenbeweging Time to Turn stopt

Christelijke jongerenbeweging Time to Turn stopt

07 mei

De jongerenbeweging Time to Turn sluit per 30 juni haar deuren. De activistische organisatie stimuleerde de afgelopen 17 jaar jongeren om vanuit het geloof in Jezus te kiezen voor een bewuste levensstijl die streeft naar duurzaamheid en recht.

Op 21 juni vindt nog een laatste (vluchtelingen)kerkdienst plaats, ter afsluiting van de campagne ‘Grenzeloos’. Bij de oprichting in 1997 was Time to Turn nog een roepende in de woestijn op het gebied van duurzaamheid en rechtvaardigheid binnen kerken. Inmiddels zijn er verschillende grote organisaties en lokale initiatieven ontstaan die zich ook met deze thema’s bezighouden.

Time to Turn is ontzettend blij met deze ontwikkeling en merkt dat daardoor de rollen zijn veranderd. ‘Al die lokale initiatieven hebben mensen nodig en verschillende personen uit de oorspronkelijke achterban van Time to Turn zijn daarin gestapt’, legt Rachelle Bottenbley uit, namens het bestuur van Time to Turn. ‘Jongeren hebben veel plekken om aan de slag te gaan met duurzaamheid, waardoor wij ons netwerk en inkomstenstromen zien teruglopen.’

Time to Turn wist op verschillende manieren christenen te prikkelen. Zo ontwikkelde ze een Westerse Bijbel waar verschillende oncomfortabele stukken waren uitgeknipt, en voerden ze campagne voor eerlijke kleding en lokaal-seizoensgebonden voedsel. Die campagne resulteerde in ‘Voor het oprapen’, een boek waarin verschillende christelijke schrijvers gerechten en meditaties bespreken.

Het afgelopen jaar voerde Time to Turn campagne tegen het vluchtelingenbeleid van Nederland onder de titel ‘Grenzeloos’. Samen met st. Gave organiseerde ze een wielerronde, een Irritante Bijbelschool en verschillende ontmoetingswandelingen om jongeren te informeren over de problematiek.

Aan het einde van de zomer zal een afsluitend feest worden georganiseerd waarbij terug zal worden gekeken naar 17 jaar Time to Turn.

Datum: 7 mei 2014
Auteur: Rachelle Bottenbley
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.timetoturn.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: