Met overstap van energieleverancier goede doelen steunen

SamSam collectief is een groep mensen die samen christelijke organisaties met een maatschappelijke missie ondersteunt. Dit doen we omdat we de missie van deze organisaties van harte onderschrijven. Initiatiefnemers van SamSam collectief zijn Jan van Bentum (l) en Jan David Kleppe (r).

SamSam collectief is opgericht voor mensen en organisaties met een maatschappelijke missie wordt het financieren van hun werk steeds uitdagender. Je ziet momenteel dat de manier van geven verandert. Naast traditionele manieren geloven wij daarom in een manier van geven waar alle betrokkenen een direct voordeel hebben. Zowel de gever als de ontvanger.

Een manier van geven waar iedereen voordeel bij heeft. Hoe doen jullie dat?

Dit doen we door samen over te stappen van energieleverancier. Het goede doel ontvangt een vergoeding voor elke deelnemer die overstapt. Deelnemers hebben zelf ook voordeel.

De belangrijkste reden dat deelnemers zich bij SamSam collectief aansluiten is dat ze samen hun goede doel willen ondersteunen. Maar deelnemers hebben ook financieel voordeel. Energieleveranciers bieden SamSam collectief interessante groepskortingen. Daardoor betalen deelnemers niet langer een te hoge energierekening.

De ervaringen van de eerste deelnemers zijn positief:

Koos en Ineke van Eyk: ‘Met name de opvolging van de energieleverancier ging erg goed. We kregen netjes een belletje waarin het voorschotbedrag werd besproken. Dit persoonlijke contact wordt zeer gewaardeerd.’

Nelleke Scherpbier: ‘Via SamSam willen we de komende twee maanden € 9.000 ophalen. Met dit geld kunnen we het uitzenden en begeleiden van meer veldwerkers bekostigen, en zo nog meer kinderen bereiken met het evangelie. Ik heb me al aangemeld. Doet u ook mee?’

Annegreet Boer: ‘Inschrijven bij SamSam ging super makkelijk. Ik sta helemaal achter het initiatief. Samen goede doelen te steunen zonder dat het je iets kost, waarom niet?’

Het eerste project waar SamSam collectief aan heeft mogen bijdragen is de missie van Wim en Marlies Hobo. Wim volgt momenteel een opleiding als piloot voor MAF (Mission Aviation Fellowship). Samen met zijn vrouw Marlies willen ze uiteindelijk als pilotenechtpaar MAF helpen bij hun projecten. Een groep vrienden en collega’s van Wim en Marlies zijn samen overgestapt van energieleverancier. Op deze manier steunen zij Wim en Marlies met hun dankbare missie!

Deelnemende goede doelen

MAF, ZZg, KIMON, GZB, KOEH, Kom over en help, 3xM, Camps4Kids, Netwerk, Dien je Stad.

SamSam collectief wil deze nieuwe manier van geven en geld ophalen beschikbaar stellen voor iedereen. Heeft of kent u een project dan kunt u zich aanmelden via de website van SamSam collectief.

Redactie christelijknieuws
Samsam
12-06-2014
Samenleving
https://www.samsamcollectief.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies