MENU
Event Like Jesus trekt ruim 1700 bezoekers

Event Like Jesus trekt ruim 1700 bezoekers

08 okt

Afgelopen zaterdag, 4 oktober, organiseerde Stichting Go and Tell in samenwerking met Stichting Opwekking en Youth & I de tweede editie van het tienerevent ‘Like Jesus’. De locatie in Amsterdam was goed gevuld met de ruim 1700 bezoekers. Ten opzichte van vorig jaar heeft dit evenement niet alleen een groei van ruim 70% doorgemaakt in het aantal bezoekers, maar ook de organisatie en omvang van het evenement zijn gegroeid.

Het doel om tieners een ontmoeting met God te laten ervaren, lijkt geslaagd. Aan het einde van de dag waren bijna alle tieners vol overgave God aan het aanbidden met de woorden: ‘Hij is genoeg voor mij... Hij is genoeg voor mij...’.

David de Vos, directeur van Stichting Go and Tell en initiatiefnemer van het evenement, sprak tijdens de avonddienst over Superman. Superman, bekend van de films en de series, kan eigenlijk alles. Zijn enige zwakte is Kryptonite, een steen uit de wereld waar hij vandaan komt. Wanneer hij met Kryptonite wordt geconfronteerd, verliest Superman zijn kracht. David maakte een vergelijking met de duivel die altijd zal proberen om mensen te verlammen door hen te confronteren met het Kryptonite (zonde) uit hun verleden. Maar Jezus heeft de kracht uit de zonde gehaald door voor hen te sterven.

Woorden van waarheid stonden centraal deze dag en als het goed is hebben de tieners een beeld gekregen van hoe God hen ziet. Het evenement werd ondersteund door de aanwezigheid van sprekers Tiemen Westerduin en Karim Landoulsi en organisaties zoals Open Doors, EO-BEAM, Jeugd met een Opdracht en Tear met Nacht zonder Dak.

Aan het einde van de dag lanceerde de organisatie de datum voor Like Jesus volgend jaar: zaterdag 3 oktober 2015. De eerste inschrijvingen zijn al binnen, want men krijgt extra korting op het toegangsbewijs wanneer men zich registreert vóór 1 november 2014.

Datum: 8 oktober 2014
Auteur: Go and Tell
Foto: Go and Tell
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.goandtell.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: