MENU
Prinses Laurentien leest voor tijdens start Nationale Voorleesdagen

Prinses Laurentien leest voor tijdens start Nationale Voorleesdagen

14 jan

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden leest woensdag 21 januari 2015 voor tijdens het Nationale Voorleesontbijt in Bibliotheek Hoorn. Prinses Laurentien leest kinderen uit groep 1 en 2 voor uit Boer Boris gaat naar zee, geschreven door Ted van Lieshout en ge´llustreerd door Philip Hopman. Een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos dit boek als Prentenboek van het Jaar 2015.

Naast de Prinses lezen ook kinderen uit groep 8 de jongere kinderen voor in Bibliotheek Hoorn. De Bibliotheek hecht veel waarde aan kinderparticipatie, omdat leesbevordering meer effect zou hebben als kinderen zelf een actieve bijdrage kunnen leveren. Kinderen helpen daarom bij beleid, inrichting, publiciteit en vele activiteiten van de bibliotheek. De jeugdafdeling van de bibliotheek, Babel, is in 2010 door dertig kinderen in nauwe samenwerking met de architect bedacht.

De Nationale Voorleesdagen zijn een initiatief van de Stichting Lezen en worden georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) om het voorlezen van kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. De twaalfde editie van de Nationale Voorleesdagen vindt plaats van woensdag 21 t/m zaterdag 31 januari 2015.

Datum: 14 januari 2015
Auteur: Het Koninklijk Huis
Foto: Het Koninklijk Huis
Copyright: Het Koninklijk Huis
Website: http://www.koninklijkhuis.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: