MENU
Sing-in Veenendaal viert 25-jarig jubileum

Sing-in Veenendaal viert 25-jarig jubileum

06 maa

Al 25 jaar organiseert Stichting Sing-in Veenendaal elke derde zondag van de maand een sing-in in Veenendaal. Wat ooit begon als een interkerkelijk initiatief in de Lampegiet is in 25 jaar uitgegroeid tot een van de grotere evenementen voor Veenendaal en omgeving. Tijdens de jubileumsing-in op 19 april zullen daarom ook 3 Veenendaalse gospelartiesten een gastoptreden verzorgen: Gerald Troost, Ralph van Manen en Kees Kraayenoord.

In 1990 startte een groep enthousiaste christenen met het organiseren van een sing-in. In eerste instantie in De Lampegiet, maar al snel konden daar alle bezoekers niet meer in. De sing-in verhuisde naar de tv-studio's in Veenendaal, maar die ruimte was ook al snel overvol. Halverwege de jaren negentig verhuisde de sing-in naar Sporthal-West, waar tot en met januari van dit jaar elke derde zondag van de maand gezongen werd door ruim 1500 mensen.

Kwamen de bezoekers van de sing-in in de beginjaren vooral uit Veenendaal. Intussen komen de bezoekers van heinde en ver naar de sing-in. Vanuit omliggende plaatsen, maar ook vanuit Oss, Rijssen, Leusden, Arnhem en Barneveld bleek uit het laatstgehouden onderzoek in december.

Sing-in Veenendaal wil door woord en gezang het evangelie uitdragen. Door liederen te zingen van aanbidding, dankzegging en lofprijzing geven we de bezoekers een prachtige zondagavond tot eer van God. Of zoals een bezoeker het ooit noemde: "Vijf kwartier hemel op aarde."

In de afgelopen jaren zijn ook veel sprekers de revue gepasseerd die vanaf het podium het evangelie hebben doorgegeven. Van een persoonlijk getuigenis tot een prachtige kerstvertelling voor de kinderen.

Het feit dat de sing-in al 25 jaar bestaat hebben we vooral te danken aan de zegen van onze hemelse Vader. Hij heeft ervoor gezorgd dat we ook in de moeilijke periodes door konden gaan. Daarnaast zijn we ontzettend dankbaar voor de vele vrijwilligers die in de afgelopen jaren (en ook nu nog) de sing-in mogelijk maken. Zij zetten zich elke maand vele uren belangeloos in om alle bezoekers een gezegende avond te bezorgen.

Sinds februari 2015 vindt de sing-in plaats in De Basiliek, Wiltonstraat 56. In dit prachtige, nieuwe pand vieren we op 19 april 2015 ons 25-jarig jubileum. Er zijn twee momenten vanwege de te verwachten drukte. Bezoekers zijn van harte welkom om 18.00 uur of 20.30 uur. Tijdens de eerste sing-in zal er ook een speciale kindermedley zijn.

Om deze sing-in een feestelijk tintje te geven, zullen drie Veenendaalse artiesten een gastoptreden doen: Gerald Troost, Ralph van Manen en Kees Kraayenoord. De muzikale leiding is die avond in handen van Nelinda Troost en de Sing-in Praise band.

De toegang is gratis. Er is een collecte bij de uitgang om de kosten te dekken. Alle informatie is terug te vinden op www.singin.nl

Datum: 6 maart 2015
Website: http://www.singin.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: