MENU
Vocal groep Filiae laat familieband inspireren tot nieuwe muziek

Vocal groep Filiae laat familieband inspireren tot nieuwe muziek

19 aug

AANKONDIGING - Vier zussen uit Hoevelaken die elk een geheel eigen karakter hebben, maar ook een sterke familieband delen. De dochters uit de familie De Wit delen ook een liefde voor muziek. Zo ontstond Filiae (‘dochters’); een vocal groep die de onderlinge relaties vertaalt naar muziek.

Het resultaat, de muziek van de nieuwe cd ‘Zing, lach & heb lief’, beleeft op vrijdag 11 september haar premiere in Renswoude met een avondvullend concert. Bovendien presenteert Filiae lid Cocky Drost-de Wit dan haar nieuwe boek ‘Lieve Zus’.

‘Zing, lach en heb lief’ is een cd vol verhalen en herkenbare situaties. Mooie liedjes over dochters, vaders en moeders met een fikse scheut humor en ontroering. De live opgenomen muziek van het album brengt moderne gospel, a capella improvisatie en geestelijke liederen samen rondom die verbindende factor: de onderlinge relaties van de ‘zussen De Wit’, Rineke, Cocky, Mieke en Christine. Voor ‘Zing, lach & heb lief’ hebben de zussen niet alleen inspiratie gehaald uit de muziek van hun jeugd (ze groeiden op in een muzikaal gezin), maar schreven ze ook nieuwe liedjes zelf. Het album vertelt een verhaal van moed en hulp, van liefde en lachen, van thuis komen en bij de piano zingen, en van zussen zoals Martha en Maria die het niet altijd – lees: meestal niet – met elkaar eens zijn.

Het presentatieconcert op 11 september vormt ook de presentatie van het nieuwste boek van Cocky Drost-de Wit: ‘Lieve Zus’. Dit praktische boek sluit naadloos aan bij de muziek, de levens en de boodschap van de zussen van Filiae. Het is op een vlotte en humoristische wijze geschreven en veel van de situaties delen inspiratie met de liedjes op ‘Zing, lach & heb lief’. Het laatste hoofdstuk is geschreven door het enige broertje in het gezin, Daniel, die vanuit zijn unieke positie het drukke familieleven op een vermakelijk droge manier weergeeft. ‘Lieve Zus’ wordt uitgegeven door Boekencentrum.

Filiae wil met de muziek en de verhalen die er achter schuilen vooral bruggen bouwen en mensen met verschillende achtergronden met elkaar verbinden. ‘Het ‘zussen-zijn’ is niet iets om voor jezelf te houden’, zegt Mieke. ‘ We willen die speciale band aan anderen tonen, in al haar gebreken en mooie momenten, mensen raken en meenemen in een verhaal, om anderen aan te steken met ons geloof, onze muziek en onze woorden.’ NEEMA herkent, als muziek- en filmuitgever, veel in die doelstelling. Ze zal daarom vanaf nu Filiae helpen bij het delen van de inspiratie door de ontwikkeling van de muziek te begeleiden, het verhaal van Filiae verder te verspreiden en ‘Zing, lach & heb lief’ te distribueren.

Kaarten voor het presentatieconcert op 11 september (in ’t Podium in Renswoude) zijn verkrijgbaar via www.truetickets.nl.

Locatie: ’t Podium
Adres: Nijborg 2 in Renswoude
Aanvang: 20:00 uur (inloop vanaf 19:15 uur)

Datum: 19 augustus 2015
Auteur: Leon van Steensel
Foto: Filiae
Website: http://www.filiae.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: