MENU
Youth for Christ maakt gratis themaprogramma rond vluchtelingen

Youth for Christ maakt gratis themaprogramma rond vluchtelingen

10 dec

Jongerenorganisatie Youth for Christ lanceert een gratis themaprogramma over vluchtelingen. Born to Run laat tieners ervaren wat het is om geen thuis te hebben. Aan de hand van filmpjes, spellen, voorwerpen en gesprekken verplaatsen tieners zich in het leven van een vluchteling.

“De maatschappelijke discussie over vluchtelingen houdt de gemoederen in Nederland flink bezig”, zegt Ruud Bouman, teamleider Kerk/LifeSpots bij Youth for Christ. “Ook jongeren merken dat. Het levert allerlei vragen en meningen op. De decembermaand is een uitgelezen moment om daar bewust bij stil te staan. Wat zou jij doen als alles kwijt bent en vlucht voor je leven? Vanuit ons geloof willen wij voor de vreemdeling zorgen. Met Born to Run dagen we jeugdleiders en tieners uit om actief iets te betekenen voor vluchtelingen.”

Lokale en internationale initiatieven
Op lokaal niveau zijn jongerenwerkers en vrijwilligers van Youth for Christ al bezig met activiteiten rond en met vluchtelingen. Zo hebben jongeren in Delft welkomstpakketjes gemaakt voor vluchtelingen die net een woning toegewezen hebben gekregen. In Den Haag helpen twee jonge vluchtelingen mee bij de sportactiviteiten. The Mall Gorinchem biedt een taalcoachingsproject voor jongeren en volwassenen en is betrokken bij een NT-klas (Nederlands als Tweede Taal) voor vluchtelingen op het vmbo. Er zijn ook plannen om in 2016 met Nederlandse jongeren naar Italië te gaan en in samenwerking met Youth for Christ Italië vluchtelingen te ondersteunen.

Gratis download
Born to Run geeft jeugdleiders praktische handvatten om met tieners een gezamenlijke activiteit voor jonge vluchtelingen te organiseren. Ruud: “Zo’n activiteit is niet alleen van betekenis voor anderen, je groeit ook naar elkaar als groep.” Born to Run is onderdeel van de SOLID-programmalijn van Youth for Christ. Het is gratis te downloaden via http://tinyurl.com/YfCvluchtelingen (pdf).

Over Youth for Christ
Switch Onderwijsprojecten is onderdeel van Youth for Christ en verzorgt educatief theater op middelbare scholen in heel Nederland. Variërend van (cyber)pesten, social media en identiteit tot kerst en pasen. Gedreven door Gods liefde zoekt Youth for Christ jongeren op, helpt hen groeien en geeft hen hoop. Door aanwezigheid op straat, op school en in de kerk komt Youth for Christ elk jaar met 50.000 jongeren in contact.

Datum: 10 december 2015
Auteur: Youth For Christ - Alec Timmerman
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.youthforchrist.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: