MENU
Compassion seminar over leidinggeven met een hoger doel

Compassion seminar over leidinggeven met een hoger doel

21 dec

Op donderdag 4 februari 2016 vindt voor de 9e keer het leiderschapsseminar van Compassion plaats. Het thema is ‘Leiderschap voor een hoger doel – weg uit de waan van de dag’ en kent inhoudelijke bijdragen van bijzondere sprekers.

Managementgoeroe Ben Tiggelaar, adviseur en trainer Jan Kuipers, politica Carola Schouten, spreker Ruben Verzijl en trainer Jan van Setten presenteren diverse perspectieven op leiderschap.

Het seminar vindt dit jaar plaats in De Basiliek in Veenendaal en wordt evenals vorig jaar voorafgegaan door een kerkenseminar.

Nathan van Dam, bedenker en initiator van het leiderschapsseminar, is sinds 2004 werkzaam bij Compassion en licht het thema toe: “Leidinggevenden willen van betekenis zijn op hun directe omgeving en de wereld om hen heen. Maar in de praktijk blijkt het lastig om te ontsnappen aan de waan van de dag.” Tijdens het seminar wordt antwoord gezocht op vragen als: Wie of wat is de inspiratie voor jouw leiderschap? En hoe maak je de verbinding tussen jouw inspiratiebron en de dagelijkse praktijk?

Het leiderschapsseminar duurt van 16.45 uur tot 22.00 uur en bezoekers betalen €20 entree.

Ben Tiggelaar
Een bekend gezicht op het jaarlijkse seminar is dr. Ben Tiggelaar. Als ambassadeur van het leiderschapsprogramma van Compassion is Tiggelaar al jaren betrokken bij het programma. ‘’Als we kijken naar problemen waar leiders tegenaan lopen staat de ‘waan van de dag’ op nummer 1. De waan van de dag houdt in dat mensen door de dagelijkse hectiek niet aan hogere doelen toekomen. Je moet tijd creëren om af en toe na te denken over deze doelen, want met geformuleerde doelen kun je veel beter bepalen aan welke zaken je vervolgens tijd moet besteden. Hier gaan we tijdens het seminar dieper op in.’’

Kerkelijk leiders
Voorafgaand aan de avond vindt van 13.00 uur tot 16.45 uur een speciaal kerkenseminar voor voorgangers, kerkleiders en diaconaal werkers plaats. Tijdens de middag wordt ingegaan op de vragen: Hoe kan de kerk verschil maken in deze maatschappij? Hoe kunnen we met weinig mankracht, tijd en financiën onze kerk toch tot bloei brengen? Wat leren we van de kerk ver weg? Met inhoudelijke bijdragen van Rudolf Setz, directeur Nederland Zoekt, Joseph Mayala uit Kenia en een sprekerspanel, bestaande uit Esther Stoorvogel, Ernst Loois en Jan Wolsheimer.

Compassion
Compassion is een christelijke kind-ontwikkelingsorganisatie die kinderen in ontwikkelingslanden van armoede bevrijdt, via een uniek één-op-één sponsorprogramma. Compassion werkt in 26 landen en helpt er in totaal meer dan 1,7 miljoen kinderen via lokale kerken.

Meer informatie & aanmelden voor leiders: www.compassion.nl/leiderschapsseminar

Meer informatie & aanmelden voor kerkleiders: www.compassion.nl/kerkenseminar

Datum: 21 december 2015
Auteur: Nelleke van Santen
Foto: Niek Stam
Website: http://www.compassion.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Dienaar
22 feb

Dienaar meer

Finale
01 feb

Finale meer

Bezoek
25 jan

Bezoek meer

Namen
18 jan

Namen meer