MENU
Sing-in Veenendaal groeit: na ruim 25 jaar 2 sing-ins per zondag

Sing-in Veenendaal groeit: na ruim 25 jaar 2 sing-ins per zondag

14 feb

Elke derde zondag van de maand organiseert stichting Sing-in Veenendaal een samenzang in De Basiliek. Na ruim 25 jaar is het tijd voor uitbreiding. De laatste maanden komen er rond de 2000 mensen uit de wijde regio op dit grootste, terugkerende evenement in Veenendaal af. Vanwege de veiligheid is er besloten om vanaf 21 februari 2016 de sing-in uit te breiden naar 2 edities per zondag.

Het unieke van sing-in Veenendaal is dat het al zo lang bestaat als gratis evenement. Intussen zijn er elke maand bijna 60 vrijwilligers actief om alle bezoekers een mooie avond te bezorgen. Er is altijd een collecte bij de uitgang. Samen met de donateurs is dit voldoende om de kosten te dekken.
De aantrekkingskracht zit volgens de bezoekers vooral in het feit dat de Sing-in interkerkelijk is. Mensen uit allerlei kerken en plaatsen komen hier samen om ruim een uur samen opwekkingsliederen en psalmen te zingen. Kerkmuren vallen weg onder leiding van de Sing-in Praiseband.

Nelinda Troost weet met deze enthousiaste groep zangers, zangeressen en musici elke maand weer een passende liedlijst bij het thema samen te stellen. En dit spreekt vele bezoekers uit Veenendaal en omgeving blijkbaar aan. De sfeer is gemoedelijk en de reacties achteraf hartverwarmend.

Vanaf 21 februari is er naast de 'gewone' sing-in om 19.30 uur ook een gezinssing-in om 17.00 uur. De deuren gaan een halfuur voor aanvang open. Jong en ouder zijn dan van harte welkom op dit gratis evenement in De Basiliek, Wiltonstraat 56, Veenendaal.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Sing-in Veenendaal: www.singin.nl of op facebook.com/singinve

Datum: 14 februari 2016
Auteur: Marco van Blijderveen
Website: http://www.singin.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: