MENU
Week van het Christelijke Boek met Mirjam van der Vegt

Week van het Christelijke Boek met Mirjam van der Vegt

23 feb

Van 9 t/m 19 maart organiseert de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB) de Week van het Christelijke Boek 2016. In deze periode ontvangt elke consument in de christelijke boekhandel bij aanschaf van tenminste € 12,50 aan boeken gratis het actieboek Het naaiatelier, geschreven door Mirjam van der Vegt en uitgegeven door Mozaïek.

Het naaiatelier gaat over de Afghaan Jabir, die illegaal in Nederland woont. Hoe kan hij kiezen voor zichzelf, in een land waar niemand voor hem kiest? Het naaiatelier is op waarheid gebaseerd en geeft een unieke kijk in het leven van een vluchteling uit Afghanistan.

Op dinsdagavond 8 maart organiseert Boekhandel Smit uit Gouda, samen met BCB en Mirjam van der Vegt een feestelijke landelijke startavond van de Week van het Christelijke Boek. In de Agnietenkapel in Gouda worden in aanwezigheid van Mirjam en enkele jongens uit het naaiatelier het eerste exemplaar overhandigd en gepresenteerd. De jongens tonen hun naaikunsten en laten zien hoe de zeefdruktechniek werkt. De spreeuwen op de cover van het actieboek zijn namelijk met deze techniek gemaakt. Ook het eerste exemplaar in braille wordt uitgereikt aan een blinde vrijwilligster van Stichting Light for the World. Deze stichting is partner van de Week van het Christelijke Boek.

Actieboek Het naaiatelier
De Afghaan Jabir is illegaal in Nederland. Vanaf zijn elfde is hij al op zoek naar een nieuw thuis en dat lijkt hij te vinden in het naaiatelier van kunstenares Elna. Hij ontvangt de opdracht om een trouwjurk te ontwerpen. Maar dan vraagt Elna hem samen te werken met Ramin, een oude bekende die meer van hem weet dan hem lief is. Hoe kan hij kiezen voor zichzelf, in een land waar niemand voor hem kiest? Wat is de weg van de liefde in plaats van de haat?

Over de Week van het Christelijke Boek
De Week van het Christelijke Boek is een initiatief van de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB). De campagne stimuleert het schrijven, uitgeven, verkopen en lezen van christelijke boeken. Het is de dertiende keer dat de campagne wordt georganiseerd. Het 38ste actieboek staat in een wat langere traditie en wordt dit jaar uitgegeven in samenwerking met uitgeverij Mozaïek.

Mirjam van der Vegt
Mirjam van der Vegt (1977) is schrijver, spreker en (stilte)trainer. Na een werkzaam leven van tien jaar in de journalistiek (Twee Vandaag, Netwerk, EO-Visie) richtte zij zich na haar debuutroman Schaduwvlucht volledig op het schrijven en trainen. In 2011 verscheen haar tweede roman De laatste patiënt. De ervaringen vanuit haar burn-out verwerkte zij onder andere in de Stiltelijn, waarvan onder andere Koester je hart en het Stiltedagboek deel uitmaken. Ook is zij mede-initiatiefnemer van de glossy Stil. Tegelijkertijd met Het naaiatelier verschijnt haar nieuwste boek, getiteld Adem de dag.

Light for the World
Tegelijk met de verschijning van de papieren versie van Het naaiatelier, verschijnt ook een gesproken versie en een exemplaar in braille. Dit is het gevolg van de samenwerking van BCB met Light for the World. Deze stichting is partner van de Week van het Christelijke Boek. Light for the World maakt lesmaterialen in gesproken vorm en braille. Zo krijgen blinden in ontwikkelingslanden de kans om hun talenten te ontplooien.

Win een workshop zeefdrukken
Deel tijdens de Week van het Christelijke Boek (9 t/m 19 maart) op Twitter of Facebook een foto waarop jij Het naaiatelier aan het lezen bent en maak kans op deelname aan een workshop zeefdrukken in het echte naaiatelier in Utrecht Kanaleneiland. Zie de website www.weekvanhetchristelijkeboek.nl/actie voor meer details over deze actie.

Datum: 23 februari 2016
Auteur: Nelleke Weeda
Foto: Eljee
Website: http://www.leesenluister.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: