MENU
GroenGelovig brengt christenen in beweging voor de schepping

GroenGelovig brengt christenen in beweging voor de schepping

02 jun

De ChristenUnie en verschillende christelijke organisaties willen dat christenen meer voorop gaan lopen als het gaat om zorg voor de schepping. Het event GroenGelovig in Utrecht is daarvan de start.

Initiatiefnemer is ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber: “Op veel plekken zetten christenen zich al volop in voor een eerlijkere, duurzamere wereld. Tegelijkertijd is er in christelijke kring nog veel te winnen. Onze wens is dat christenen in de voorhoede van de zorg voor natuur en milieu komen te staan.”

De ChristenUnie organiseert GroenGelovig samen met andere christelijke partners zoals hulporganisatie Kerk in Actie, natuurbeschermingsorganisatie A Rocha Nederland, Micha Nederland, het Christelijk Ondernemers Netwerk, ontwikkelingsorganisatie TEAR, Leger des Heils ReShare en de Christelijke Hogeschool Ede.

Het Nederlands Bijbelgenootschap en Royal Jongbloed lanceren tijdens GroenGelovig een voorpublicatie van de Groene Bijbel. Aartsbisschop Joris Vercammen spreekt over duurzaamheid in Bijbels perspectief. Andere sprekers zijn de christelijke RTL-weerman Reinier van den Berg en Robert Paul Fennema van het Leger des Heils. ‘Schrijvers voor Gerechtigheid’ en Rikkert Zuiderveld geven muzikale en poëtische invulling aan de dag.

In interactieve deelsessies wordt ingegaan op duurzaamheid en ondernemerschap en de vraag ‘Hoe word je een groene kerk?’. Verder gaan jongeren een duurzaamheidsactie opzetten.

GroenGelovig vindt plaats op vrijdag 3 juni in de Jacobikerk in Utrecht. Op GroenGelovig worden zo’n 250 christenen verwacht.

Voor meer informatie: www.groengelovig.nl
Klik hier voor het programma
Klik hier om aan te melden

Datum: 2 juni 2016
Auteur: Christenunie
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.groengelovig.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

5 augustus 2019 Evenement over duurzaamheid populair onder christenen

Meer nieuws: