MENU
De 4e Musketier start nieuw concept: Fit to Serve

De 4e Musketier start nieuw concept: Fit to Serve

16 jun

Henk Stoorvogel en Theo van den Heuvel vertellen waarom zij de Fit to Serve initieren. De 4e Musketier biedt vanaf het najaar van 2016 een gloednieuw concept van het Karakterweekend aan, gericht op het versterken van leiderschap en dienstbaarheid. Het eerste Karakterweekend Fit to Serve wordt georganiseerd in de Franse PyreneeŽn, van 2-5 november.

Karakterweekend Fit to Serve?
Wij geloven dat leidinggeven topsport is. Er wordt van je verwacht dat je complexe situaties snel kunt doorzien en daarop kunt acteren. Om een goede leider te zijn heb je een goede conditie nodig, zowel geestelijk als lichamelijk. De kern van leiderschap is dienstbaarheid. In de Bijbel is Ďknechtí een eretitel. Wij willen een diepteinvestering doen in leiders in Nederland en dit programma brengt daarin het beste dat wij hebben samen.

De Franse PyreneeŽn?
We hebben het gebied rondom de berg de Canigou het afgelopen jaar leren kennen en zijn diep onder de indruk van zowel de ruigheid als de schoonheid van de natuur daar. De Fit to Serve verdient een omgeving die van nature al veel los maakt in de man en de Franse PyreneeŽn doen dat bij uitstek.

Klinkt als behoorlijk uitputtend?
Tijdens Karakterweekenden hebben veel mannen geleerd dat ze meer in huis hebben dan ze dachten. Vermoeidheid heeft een andere definitie gekregen. We zijn ervan overtuigd dat hierin nog veel onontgonnen gebied ligt. Fit to Serve helpt mannen een nieuw niveau van fitheid te bereiken, zowel geestelijk als lichamelijk. Vanuit deze nieuwe fitheid zal leiderschap verdiepen en versterken.

Lijkt Fit to Serve op wat we al kennen?
Het is een nieuw concept. We verblijven uiteraard in de wildernis en verplaatsen ons te voet. Er zit echter veel meer variatie in oefeningen en verwerkingsvormen. De opzet is kleiner en dus persoonlijker en intiemer. De lat voor de voorbereiding ligt beduidend hoger en de verwachtingen voor de output ook. Het gaat hier om een totaalplaatje, van voeding tot bewegen, van liefde voor het Woord tot overgave en aanbidding. En daardoor heen delen we lessen in communicatie, strategie en teambuilding. Het is de ultieme masterclass in leiderschap.

Ik heb iets gehoord over een geheim boek?
Wij werken inderdaad aan een boek dat alle Fit to Serve deelnemers aan het eind van hun challenge krijgen. Dit boek zal niet in de winkels verkrijgbaar zijn, maar exclusief en alleen tijdens de Fit to Serve. Het boek mag niet uitgeleend worden. Hierin delen wij het beste en meest persoonlijke dat wij in huis hebben op het gebied van leiderschap.

Waarom deden jullie dit ook alweer?
Wij geloven in de veranderkracht van mannen. Wanneer de energie en daadkracht van mannen vrijgezet wordt voor het welzijn van andere mensen en de bouw van Gods Koninkrijk, zowel in de kerk als in de brede samenleving, dan is ALLES mogelijk. Leiderschap is de sleutel tot verandering. We merken dat veel kerken en leiders in Nederland nerveus en onzeker zijn met betrekking tot de toekomst. Op deze wijze willen wij investeren in het geestelijk klimaat van Nederland en de kerk van de toekomst.

Datum: 16 juni 2016
Auteur: De 4e Musketier
Foto: © TOFF-fotografie.nl Tobias Huizing
Website: http://www.de4emusketier.nl/fittoserve

Dit artikel delen:

Meer nieuws: