MENU
Fiets voor een Huis 2016 levert 303 stormvaste huizen op voor Bangladesh

Fiets voor een Huis 2016 levert 303 stormvaste huizen op voor Bangladesh

16 jul

2.646 meter hoog is hij: de Col de Galibier. En alle 207 deelnemers van Fiets of Loop voor een Huis trotseerden hem fietsend of (hard)lopend op zaterdag 16 juli. Met veel trots en soms een enkele traan brachten ze een DUPLO steentje naar boven en bouwden samen een huis.

Daarmee symboliseerden ze de bouw van een huis voor een gezin in Bangladesh, die ze met deze sportieve prestatie verwezenlijkten. Door deze actie van Woord en Daad en Wereldfoundation is een bedrag van € 302.642,00 opgehaald, waarmee 303 stormvaste huizen gebouwd kunnen worden.

“Die laatste kilometers naar de top: dat is afzien. Maar de mensen in Bangladesh kunnen niet opgeven, dus wij mogen ook niet opgeven!”

Alle sportievelingen gingen naar de top en brachten minimaal 1000 euro sponsorgeld mee. Voor 1000 euro sponsorgeld wordt via een microhypotheek één woning voor een gezin in Bangladesh gerealiseerd. Het was alweer de vierde editie van het jaarlijks terugkerend evenement Fiets voor een Huis, in totaal heeft het evenement nu 1500 huizen opgebracht. Voor het evenement zijn wel meer dan 50 vrijwilligers actief, om Fiets voor een Huis tot een succes te maken. Volgend jaar zal op 9 september 2017 de jubileumeditie plaatsvinden.


Kans op een betere toekomst
Beauty uit Bangladesh heeft via een microkrediet de mogelijkheid gekregen om een stenen huis met een stevige fundering te laten bouwen. Dit huis is onderhoudsvrij en droog, waardoor ze met haar man en kinderen veilig en gezond kan wonen. Beauty: “Met dit huis zijn we veel minder vaak ziek, het is veel gezonder om in te leven.” Woord en Daad biedt samen met Wereldfoundation via het huizenbouwprogramma veel gezinnen kans op een betere toekomst.

Initiatiefnemer van Fiets voor een Huis, Gerald Holtvlüwer: “Ik vind het fantastisch dat zovelen zich belangeloos inzetten om ervoor te zorgen dat het evenement elk jaar weer een enorm succes wordt. Zo zorgen we met elkaar voor een thuis voor gezinnen in Bangladesh. Op 9 september 2017 zal de jubileumeditie van Fiets of Loop voor een Huis plaatsvinden in Frankrijk. We kijken er weer naar uit!”

Datum: 16 juli 2016
Auteur: Janita de Vries
Foto: Fiets voor een Huis
Copyright: Fiets voor een Huis
Website: http://www.fietsvooreenhuis.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: