MENU
CU-senator Peter Ester houdt lezing over de onrust op de arbeidsmarkt

CU-senator Peter Ester houdt lezing over de onrust op de arbeidsmarkt

22 aug

De Statenfractie van de ChristenUnie heeft senator Peter Ester uitgenodigd voor de vierde Jan Rietkerklezing. De lezing wordt gehouden in De Kofferbak te Kampen op maandag 29 augustus ’16. Het thema van de lezing is ‘Onrust op de arbeidsmarkt! Over stille revoluties en inclusiviteit’

De Overijsselse fractie van de ChristenUnie start jaarlijks het staten- en raadsjaar met deze lezing. Voorafgaand aan de lezing die voor iedereen toegankelijk is, wordt de jaarlijkse ontmoeting tussen staten- en raadsleden georganiseerd. Fractievoorzitter Jan Westert: ‘We houden deze lezing nu een aantal jaren. Het is een mooie opening van het staten- en raadsjaar. We ontmoeten dan de bestuurders en raadsleden voorafgaand aan het statenjaar. Dat komt de onderlinge samenwerking binnen de ChristenUnie ten goede. De lezing is genoemd naar Jan Rietkerk in het verleden een drijvende kracht achter de RPF, een van de voorgangers van de ChristenUnie. Jaarlijks organiseren we de lezing op een andere plek inde provincie.”

Het thema van de lezing gaat over de arbeidsmarkt, waar een stille revolutie aan de gang is. Peter Ester, lid van de Eerste Kamer namens de ChristenUnie zal de lezing houden. Ester was voorheen lid van de Sociaal Economische Raad en is deskundig over ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Dat thema is actueel in Overijssel. De provincie zet in de regionale economie vol in op werkgelegenheid. Met name de nieuwe maakindustrie wordt gestimuleerd. Smart industrie vraagt hoogwaardige technologische kennis en vakmanschap. Dat heeft gevolgen ook voor mensen die minder gemakkelijk participeren en wier opleiding niet passend is. In Overijssel heeft de ChristenUnie daar regelmatig aandacht voor gevraagd, nog onlangs met een motie om 1000 ouderen extra weer aan het werk te helpen. Voorkomen moet worden dat er een blijvende tweedeling op de arbeidsmarkt ontstaat, waardoor het aantal mensen met afstand tot de arbeidsmarkt niet meer kan meedoen. Peter Ester is gevraagd om de trends en gevolgen op dit gebied voor de samenleving te schetsen en daarover in gesprek te gaan.

Datum: 22 augustus 2016
Auteur: Christenunie Overijssel
Foto: Christenunie
Website: http://www.overijssel.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: