MENU
De Basis in Apeldoorn van start in splinternieuw gebouw 055

De Basis in Apeldoorn van start in splinternieuw gebouw 055

01 okt

Aanstaande zondag gaat De Basis van start in het nieuwe gebouw 055 aan de Condorweg 1. De Basis is en jonge moderne kerk met eigentijds vormgegeven diensten, gericht op mensen die niet gewend zijn om naar een kerk te gaan. Afgelopen vrijdagavond werd de officiele openingsdienst gehouden.

De Basis heeft het oude evangelie verpakt in een modern jasje. De inhoud is onveranderd, zo werd de bekende tekst uit Johannes 3 vers 16 meerdere keren geciteerd tijdens de openingsdienst. Peter van der Weerd onderstreepte dat de boodschap van het evangelie centraal zal staan en dat het gebouw daarbij enkel een hulpmiddel is om mensen te bereiken. Martin Brand vulde dit aan met het citeren van enkele reacties van mensen die hij die avond had gesproken en die vertelden over de verandering die zij in hun leven hadden meegemaakt mede door het bezoeken van de diensten in De Basis.

Tijdens de openingsdienst was er veel ruimte voor de toespraken van de architect en de eigenaar van het nieuwe pand. Zij deden verslag van de afgelopen jaren en gaven aan dat er, ondanks moeilijke en spannende momenten, veel mooie dingen zijn gebeurd. De dankbaarheid naar God en naar elkaar toe overheerste duidelijk bij alle betrokkenen.

Officiële opening
Geen lintje doorknippen, geen slingers of confetti, nee, De Basis deed het op een geheel eigen manier: samen met alle aanwezigen werd het lied 'Groot is uw trouw, o Heer' gezongen. Een bijzonder moment, waarin God alle eer kreeg.

Zondag
Zondag worden de eerste diensten gehouden, gevuld met een spetterend programma met livemuziek, theater, dans en een dynamische boodschap. De kerk is open om 9:30 en 11:15 uur. Om 9:30 uur is er een gaaf programma voor de kinderen en oppas voor de kleinsten. Voor en na de diensten is er koffie en thee.

Gebouw 055
Dit is de naam van het nieuwe gebouw waar De Basis haar bijeenkomsten gaat houden. De naam is neutraal, omdat het gebouw ook voor andere activiteiten gehuurd kan worden. Het ligt vlak bij het treinstation in het centrum van Apeldoorn. Bij aankomst met de auto, vanaf de Kayersdijk, leiden vrijwilligers van De Basis de bezoekers naar een parkeerplek.

Start nieuw seizoen voor jongeren
Op vrijdagavond 7 oktober is de opening van een nieuw X-TEND seizoen. Zondagmorgen 9 oktober om 9:30 uur start Between, voor groep 8 en de brugklas, met een actief programma in de gymzaal aan de Groenlingweg 25. Zondagavond 9 oktober begint Together weer.

Evangelisatie
Nick Vujicic, de man zonder armen en benen, was vorige week in Apeldoorn op uitnodiging van De Basis, Nick vertelde in het Omnisport in Apeldoorn zijn indrukwekkende verhaal. Hij inspireert wereldwijd miljoenen mensen met zijn levensverhaal. De Basis hoopt meer van dergelijke activiteiten te organiseren om mensen te bereiken met het evangelie.

Meer activiteiten
• vrijdag 7 oktober PraiseUnited met Martin Brand in het nieuwe pand
• zondag 9 oktober start een nieuwe themaserie in De Basis
• 28 oktober LEV Concerttour 2016, gratis te reserveren

Datum: 1 oktober 2016
Auteur: Redactie Christelijknieuws.nl
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.basis.cc

Dit artikel delen:

Meer nieuws: