MENU
Bijbel in Gewone Taal voor iedereen te lezen op website NBG

Bijbel in Gewone Taal voor iedereen te lezen op website NBG

08 nov

Vandaag lanceert het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) een vernieuwde versie van de populaire bijbelwebsite debijbel.nl. Grootste verandering: de Bijbel in Gewone Taal (BGT) en de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) zijn online zonder inlog voor iedereen te lezen.

‘Met deze vernieuwing willen we nog meer mensen toegang geven tot de Bijbel in Gewone Taal en de Nieuwe Bijbelvertaling’, zegt NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf. ‘Bovendien verrijken we met een persoonlijke digitale Bijbel de leeservaring’.

Met een gratis inlog krijgen gebruikers toegang tot vier extra vertalingen. Via een persoonlijk profiel kunnen gebruikers hun eigen notities en markeringen bijhouden, en gemakkelijk bijbelverzen delen met anderen. Ook kunnen ze hun eigen lettertype en lettergrootte instellen. Zo is het vanaf nu mogelijk een speciaal dyslexie-lettertype te kiezen. Op deze manier wordt de toegankelijkheid van de Bijbel vergroot.
Met de gratis inlog is bovendien een schat aan extra materiaal te vinden, waaronder honderden bijbelse afbeeldingen en kaarten en meer dan duizend verdiepende artikelen.

Mensen die het werk van het NBG steunen met jaarlijks 25 euro of meer houden toegang tot extra vertalingen, de bronteksten van de Bijbel en meer achtergrondinformatie.
Het NBG verwacht met de vernieuwde versie van debijbel.nl tenminste een miljoen bijbellezers te kunnen bereiken.

Datum: 8 november 2016
Auteur: Bijbelgenootschap
Foto: © TOFF-fotografie.nl Tobias Huizing
Website: http://www.debijbel.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: