MENU
Kees van der Staaij laat zich van een onbekende kant zien

Kees van der Staaij laat zich van een onbekende kant zien

02 dec

De vorige week onderscheiden Kees van der Staaij, als beste spreker in de Tweede Kamer, heeft een openhartig gesprek met Jan van den Bosch in de 13-delige serie Thuis. Hij doet zijn politieke werk niet om de wereld te verbeteren want hij zou in dat geval teleurgesteld achterblijven.

De politicus van de SGP vergelijkt zijn werk als dat van een tuinman: “Je haalt wat onkruid weg en je weet ook wel dat het morgen allemaal terugkomt, maar daar gaat het niet om. Ik doe mijn werk met vreugde. Ik kijk of ik daar goede dingen in kan doen en tegelijkertijd weet ik dat alles in Gods hand is”.

Afgelopen week werd Kees van der Staaij gekozen tot beste spreker van de Tweede Kamer. Hij volgt daarmee Alexander Pechtold op als winnaar van de prestigieuze Thorbeckeprijs. De jury ziet hem als de ongekroonde koning van de ’Bijbelse teksten’. "Hij weet zijn overtuigingen altijd helder te formuleren, gebruikt humor en reageert altijd op de argumenten van zijn politieke tegenstanders, kortom een echte debater waar velen een voorbeeld aan kunnen nemen”, aldus de jury.

Kees van der Staaij blijft echter een zeer bescheiden, maar enthousiaste man. Hij geniet van de mooie dingen in het leven, zoals zijn twee adoptiekinderen uit Colombia, zijn vrouw of zijn vader die een helpende hand biedt aan zijn buren. Maar bovenal voelt hij zich thuis als hij kan praten over God de Heer, zijn Heiland.

Bekijk in het programma ’Thuis' een zeer persoonlijk gesprek met de fractievoorzitter van de SGP, Kees van der Staaij, maandag 5 december; 21:00 uur.

Family7 is te ontvangen via Ziggo kanaal 230, KPN/Telfort kanaal 334 e.v.a

Datum: 2 december 2016
Auteur: Family7
Foto: Family7 - Arend Jan Westerik
Website: http://www.family7.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: