MENU
Nieuwjaarspraise in Apeldoorn met Graham Kendrick

Nieuwjaarspraise in Apeldoorn met Graham Kendrick

13 dec

De Engelse gospelzangers Graham Kendrick en Philippa Hanna zullen optreden tijdens de Nieuwjaarspraise op woensdag 4 januari 2017 in de Grote Kerk in Apeldoorn. “Een jarenlange wens gaat in vervulling”, aldus Peter van Essen van Geloofsgemeenschap De Fontein uit Apeldoorn.

“Het is heel bijzonder dat deze twee unieke zangers samen met een geweldige band o.l.v. Peter van Essen in Apeldoorn zijn voor de Nieuwjaarspraise.” De avond begint om 19.30 uur en is vrij toegankelijk.

De Nieuwjaarspraise wordt georganiseerd door twee wijkgemeenten van de Protestantse Kerk Apeldoorn: de Grote Kerk en Geloofsgemeenschap De Fontein. Peter: “De Nieuwjaarspraise is voor iedereen toegankelijk die het nieuwe jaar wil beginnen met God of gewoon belangstelling hebben voor deze unieke bijeenkomst. We hopen dat velen de dienst zullen bijwonen. Het wordt een groot feest.”

Beide zangers zijn in Nederland vanwege een internationale liedschrijversweek in Amsterdam. “Graham en Philippa hebben aangegeven speciaal voor de Nieuwjaarspraise een dag langer te willen blijven. Dit is een prachtig aanbod. Twee unieke artiesten die hun sporen hebben verdiend inde muziekwereld”, aldus Peter. "En omdat wij allemaal ambassadeurs van Compassion zijn, zullen we een collecte houden voor deze mooie organisatie die wereldwijd meer dan 1,5 miljoen kinderen redt uit armoede via de lokale kerken."

Graham Kendrick
De Engelse singer-songwriter ontving vanwege zijn internationale muzikale verdiensten in 1995 een Dove Award van de Gospel Music Association. Hij maakte tientallen cd's en is een groot deel van het jaar op pad in alle uithoeken van de wereld waar zijn liederen worden gezongen. Ook in Nederland zijn er tientallen liederen vertaald die in vele kerken gezongen worden. Het meest bekend is Shine Jesus Shine dat in het Verenigd Koninkrijk de status van meest geliefd aanbiddingslied heeft.

Philippa Hanna
De Engelse singer-songwriter Phillipa Hanna werd in 2011 door gospelmuziekliefhebbers verkozen tot ‘Beste Britse Artiest’. Haar liedjes bezingen het leven van een jonge gelovige uit Engeland die met vallen en opstaan haar weg zoekt achter Jezus aan. Door de jaren heen is ze al diverse keren in ons land te zien geweest. Ze trad eerder op tijdens Xnoizz Flevo Festival en was dit jaar te horen in de Heineken Music Hall in het voorprogramma van Little Mix. Steeds meer mensen worden fan van de aanstekelijke melodieën van de zangeres met haar akoestisch gitaar. Haar album 'Through The Woods' werd in het Verenigd Koninkrijk ook buiten de kerkmuren opgemerkt, waardoor ze het podium deelde met Lionel Richie, Leona Lewis en Anastacia.

Datum: 13 december 2016
Auteur: Peter van Essen
Foto: Graham Kendrick
Website: http://www.defonteinapeldoorn.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: