MENU
Opvoeden in je eentje: infodag voor alleenstaande opvoeders

Opvoeden in je eentje: infodag voor alleenstaande opvoeders

18 feb

Op zaterdag 8 april 2017 houdt Stichting Generatio een dag voor alleenstaande opvoeders. Vaders en moeders die er alleen voor staan in de opvoeding van hun kinderen kunnen zich gratis aanmelden. Het thema luidt ‘Opvoeden in je eentje? Zonder de Ander gaat het niet!’

De dag op 8 april vindt plaats in De Bron in Hardinxveld-Giessendam en begint om 10:00 uur. Het thema is ‘Opvoeden in je eentje? Zonder de Ander gaat het niet!'. In het ochtendprogramma zal ds. Pieter Both, predikant in Spijkenisse, spreken vanuit zijn rol als ervaringsdeskundige. Andere onderdelen van de dag zijn praktische workshops, gespreksgroepen en samenzang.

Met de dag voorziet Generatio in de behoefte van veel alleenstaande ouders aan praktische toerusting op het gebied van (geloofs-)opvoeding van kinderen. ‘Het valt meestal niet mee om vader en moeder tegelijk te moeten zijn. Dat hoorden we op de eerste dag voor alleenstaande ouders die we een paar jaar geleden organiseerden en dat horen we ook tijdens onze spreekbeurten en cursussen', aldus Rob Hondsmerk, oprichter en directeur van Stichting Generatio. Met nadruk is deze dag voor ouders die er alleen voor staan als gevolg van overlijden of echtscheiding, maar zeker ook voor ouders die zich alleen voelen staan omdat hun partner niet gelooft. Bij voldoende belangstelling zullen we ook een workshop houden voor pastoraal werkers die veel met deze problematiek geconfronteerd worden.

'Met deze dag komen we tegemoet aan deze behoefte. Het concept van deze dag is onderscheidend. We willen ouders niet alleen toespreken, maar hen ook volop de gelegenheid geven hun verhaal te doen en ervaringen uit te wisselen met andere alleenstaande ouders.'

Meer informatie over ‘Opvoeden in je eentje’ van Generatio is te vinden op www.generatio.nu. Aanmelding is noodzakelijk. De toegang is gratis. Er wordt een collecte gehouden om de kosten te dekken.

Datum: 18 februari 2017
Auteur: Caroline de Koning
Foto: Generatio
Website: http://www.generatio.nu

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Weglopen
26 jul

Weglopen meer